Doporučujeme

Sparta v Pardubicích neprohraje, myslí si slávista Hruška

Sparta v Pardubicích neprohraje, myslí si slávista Hruška | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Sparta se už musí chytit, radí sázkařům slávistický střelec Hruška

  • 3
Vede tabulku střelců hokejové extraligy. Přitom do konce základní části zbývá odehrát už jen sedm zápasů. A tak slávistický útočník David Hruška říká: "Bylo by zajímavé si vsadit, jestli vyhraju."

Nastoupil ve všech 45 zápasech, ve kterých nastřílel 26 branek. Jen o jeden zásah méně má v pořadí střelců jeho parťák z týmu Roman Červenka.

Kdo je David Hruška

Narozen: 8. ledna 1977

David HruškaČeský hokejista, který si extraligu zahrál poprvé ve Vsetíně. Od roku 2002 je ve Slavii, se kterou získal dva mistrovské tituly. Vyzkoušel si i angažmá za mořem, když ho v roce 1995 draftovala Ottawa, kde se ale neprosadil.

Jako útočník sbírá i individuální ocenění, v roce 2002 se například stal nejlepším střelcem extraligy, když dal 31 branek. Letos má skvělou příležitost stejnou cenu převzít znovu.

Prošel mládežnickými reprezentačními výběry, nakoukl i do seniorského týmu, se kterým ale nikdy na velké akci nebyl.

"Určitě mám letos šanci vyhrát. Je nás v popředí sice víc, ale viděl bych to tak padesát na padesát," uvedl Hruška, který už by se ale neodvážil vsadit na mistrovský titul Slavie. "To je ještě strašně daleko, těžko odhadovat. Nejdřív si musíme zajistit co nejlepší pozici pro Play-off. Pak se můžeme bavit dál."

I kdyby měl Hruška šanci vsadit si na vlastní vítězství, nakonec by to neudělal. V minulosti sice sázel i několikrát týdně, ale zhruba před dvěma lety přestal.

"Sázel jsem na všechno. Samozřejmě hlavně hokej a pak taky tenis a fotbal. Ale i teď sport pořád hodně sleduju," popisoval Hruška.

Hruškovy rady na víkend: Liverpool bude doma s Chelsea remizovat

Boston - NY Rangers
Hokejová NHL, sobota 19.00

Vím, že Rangers vysoko prohráli s Pittsburghem a Boston je na špičce tabulky. I tak tipuju, že si Rangers vítězství pohlídají a vyhrajou.
Hruškův tip: vítězství Rangers

Liverpool - Chelsea
Anglická fotbalová liga, neděle 17.00

To bude určitě skvělej zápas! Liverpool doma hraje dobře, stejně jako Chelsea venku. Ale takováhle utkání většinou končí remízou. Kdybych měl tipovat přesné skóre, viděl bych to na 1:1.
Hruškův tip: remíza

Pardubice - Sparta
Hokejová extraliga, neděle 17.00

Pardubice zatím doma hrajou výborně a Sparta teď nemá zrovna dobré období. Přesto bych řekl, že neprohraje.
Hruškův tip: neprohra Sparty


  • Vybrali jsme pro Vás