Diskuze

Sbohem, Věro. Byla tak statečná, říkala Zátopková. Synek neudržel slzy

Na samém konci vzpomínání, často i plného úsměvů, přišla chvíle nejemotivnější. „To bylo asi nejvíc. Přiznám se, že jsem brečel,“ líčil veslař Ondřej Synek, jak jej dojal závěr loučení s Věrou Čáslavskou: lidé v Národním divadle začali tleskat vestoje a poté spontánně zazpívali státní hymnu. Českou i slovenskou část.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IS

Zúčastnil se i bolševik Veleba?;-€

0 0
možnosti
MK

M35i21l50a79n 12K54e47s10l

12. 9. 2016 21:34

Celé rozloučení podělal ten kořeň převlečený za gymnastku mávající paplndeklovým tankem s hvězdou na klacku.

1 0
možnosti
JAN

Drahá pí. Čáslavská, ještě jednou vám děkuji za vaši statečnost V. Děkuji. .. Nad trapnou "účastí" politiků a sportovce Pelty se jen pousmějme, většina národa a především i historie si je už zařadí:-). Mějte se krásně.

9 0
možnosti
ST

Paní Věru přirovnávám k paní Daně, která je stejná legenda. Bohužel jsme jen lidé a ti jsou smrtelní.

2 0
možnosti
HH

Já jenom nevím, jestli ti chlapi převlečení za gymnastky, byli to nejvhodnější pro program rozloučení. Za sebe říkám, že jsem byla v šoku a jen nevěřícně zírala. Čekala bych malé gymnastky, nějakou nastupující generaci, která se tam předvede, ale asi jsem nepochopila umělecký záměr baletu ND. A vzápětí přijde převlečený mladý Polívka. Fakt nevím...

3 0
možnosti
JD

J39a45n 71D16u96d50e75k

12. 9. 2016 23:01

Taky mi to přišlo divné.

1 0
možnosti
MM

napsal jsem to uz jinde.

Nezapomenu na nadsene reportaze Karla Maliny z Mexika, prime prenosy z OH v casnych rannich hodinach.

Behem predavani medaili a hrani cs. hymny na Verinu pocest zpivali hymnu i reporteri v kabine. Karel Malina ukazal, ze sice nema nic moc hlas na zpivani a neudrzi melodii, ale za to to bylo ohromne bezprostredni a cisela z toho obrovska radost nad Verinymi uspechyVR^

10 0
možnosti
HH

Jako by to bylo včera. Taky jsem seděla s uchem na rádiu a při finále na jednotlivých nářadích po každé medaili burcovala spící rodinu. Strašně moc tehdy v té pohnuté době pro nás ta naše zlatá Věrka znamenala. A samozřejmě nejen v ní. Byla mým idolem, navždy ji budu chovat v té nejhlubší úctě. V

11 0
možnosti
JW

Paní Zátopková to vystihla skvěle. To je rovněž úžasná žena.

14 0
možnosti
MM

Manzele Zatopkovi take pomohli Olze Fikotove, diskarske vitezce z OH v Melbourne, aby si mohla vzit toho sveho Americana, olympijskeho viteze Hala Connollyho, s nimz se behem OH seznamila.

CSOV a CSTV ji nazyvali zradkyni, ze na OH chodila a po OH si udrzovala styk s „imperialistickým nepřítelem" a vyhrozovali ji zakazedm dalsi reprezentace atd. Kdyz hal Connoly prijel s pomoci viza ziskaneho v Jugoslavii do Cs., urady nechtely povolit svatbu. Az teprve kdyz Emil Zatopek si vyzadal navstevu u prezidenta Zapotockeho a ten nedlouho pred svou smrti svatbu povolil.

6 0
možnosti
PK

P24e20t94r 22K89o27u37b91e87k

12. 9. 2016 17:22

Krásné rozloučení, paní Věro, díky za vše!!!

2 1
možnosti
KS

Pán Hajda rovněž, Navíc je hajda - lák

0 0
možnosti
KS

Díky. Ale Vašek H. měl jiný názor, okamžitě udělil milost a vzápětí byl synek přijat na vysokou, i když měl před tím obrovské problémy ve škole, trojku z chování a mám ten dojem ani maturitu nesložil řádně!!

1 18
možnosti
MM

souvislost s umrtim Very Caslavske?

8 1
možnosti