Iveta Vacenovská

Iveta Vacenovská | foto: AP

Stolní tenistka Vacenovská postoupila do čtvrtfinále finále World Tour

  • 1
Stolní tenistka Iveta Vacenovská si při své premiéře ve finále World Tour zahraje ve čtvrtfinále. Česká jednička zdolala v čínském Chang-čou v osmifinále Tchie Ja-na z Hongkongu 4:2 na sety.

"Zápas se mi hodně povedl, předvedla jsem dobrý výkon, takže velká spokojenost," řekla Vacenovská. "Dobře jsem dodržovala taktiku a v rozhodujících chvílích hrála odvážně, a to se vyplatilo," uvedla.

Vacenovská, 29. hráčka žebříčku ITTF, přehrála světovou čtrnáctku Tchie Ja-na útočnou hrou. První sadu sice ztratila v těsné koncovce, ale třem dalším vládla. V pátém setu sice chybovala, ale v šestém znovu dominovala. Agresivním forhendem využila hned první mečbol a poprvé v kariéře Tchie Ja-zdolala.

Vacenovská se ve čtvrtfinále akce dotované milionem dolarů utká s Číňankou Čchen Meng, s kterou dosud nehrála. "Což by mohla být moje výhoda a pokusím se soupeřku překvapit. Výhra v osmifinále je povzbuzení a ráda bych zopakovala kvalitní výkon s tím, že si budu zápas užívat," řekla Vacenovská.

Světová třináctka Čchen Meng je nejvýše nasazenou hráčkou finále okruhu World Tour, na kterém letos vyhrála dvouhry v Dauhá a v čínském Su-čou. Vacenovská se na vrchol sezony dostala i díky postupu do finále turnaje v Brémách..

Finálový turnaj World Tour ve stolním tenisu Chang-čou

Ženy:
Dvouhra - osmifinále:
Vacenovská (ČR) - Tchie Ja-na (Hongkong) 4:2 (-10, 6, 9, 6, -6, 8)

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž