Ondřej Rolenc

Ondřej Rolenc

Rolencovi se zdeformovala loď, Lisický a Uncajtík jsou zlatí

  • 0
O víkendu se pod lipenskou přehradou jely závody o mistra České republiky ve sjezdu na divoké vodě. Nejlépe si v úseku mezi Lipnem a peřejí Papírna v Loučovicích vedl pardubický singlkanoista Ondřej Rolenc, který opanoval klasický sjezd a ve sprintu bral bronz, vinou závady na lodi v první jízdě.

Rolencovi se v místě, kterému se říká Železňák, zdeformovala loď. Jízdu pak dokončil s několikasekundovou ztrátou. "Vyjel jsem do válce a lodička se prostě zmačkala," žertoval o nepříjemném momentu Ondřej Rolenc, "ze špičky se vytlačil vzduch a loď byla vratká."

Zlatou ve sprintu v kategorii C1 vybojoval pro Pardubice Rolencův týmový kolega Tomáš Kejklíček, který se z republikového zlata ve sprintu raduje vůbec poprvé.

V klasickém sjezdu C2 si pro zlato dojela posádka reprezentantů David Lisický, Lukáš Uncajtík. Pardubický závodník Uncajtík k tomu říká: "My se hodně připravujeme na sjezd. Trať na Lipně je dost specifická, asi polovina je na divoký, polovina na úplně lehký vodě. Rozhoduje se na tý rovný vodě a tam se nám povedlo najet rozhodující náskok na soupeře z Mýta."

O osm vteřin pomalejší bylo duo vysokomýtských mladíků Suchánek, Jílek. "Oni startovali naMS juniorů a seděl jim hlavně termín, neboť byli v tréninku. Měli vrchol sezony před třemi týdny, my měli vrchol na ME v květnu. Bylo znát, že my jsme v tréninku trochu polevili a oni makali celý prázdniny," hodnotí největší soky Uncajtík.

Suchánek a Jílek si z MS juniorů v Hradci nad Moravicí přivezli bronz ze sprintu a čtvrtí byli ve sjezdu. Teď k tomu přidali republikového mistra ve sprintu, když na druhé místo odsunuli rozdílem tří desetin vteřiny pardubického Romana Mornštejna s Petrem Veselým. Na třetím místě skončili vítězové sjezdu, olomoucko-pardubická dvojice Lisický a Uncajtík.

"Nám ten sprint moc nejde, ale když se nám občas povede dobře zajet, jsme rádi," dodává Uncajtík.

Dvě druhá místa si připsala na svůj účet juniorská kajakářka Klára Paďourová v ženské kategorii. Stříbro získala jak v klasickém sjezdu na čtyřkilometrové trati, tak také ve sprintu. V obou závodech nestačila na píseckou Annu Zástěrovou.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž