Repríza finále ukončila šňůru futsalového mistra

  • 1
Chrudim - Vítězná šňůra chrudimských futsalistů po devíti zápasech skončila. Obhájce titulu v 11. kole první ligy doma remizoval v repríze posledního finále s Helasem Brno 1:1. „S výsledkem jsem ale spokojen. Remíza musí víc mrzet soupeře,“ tvrdí chrudimský trenér Ota Stejskal.

Hosté měli v první půli navrch, vytvořili si více šancí. Proměnili však jen jednu a navíc domácí Pecháček dokázal srovnat. Era-Pack se prosadil až v závěru. Vítězný gól ale nedal.

„Brno na rozdíl od nás nastoupilo v nejsilnějším složení a hrálo velmi dobře. Kdybychom po první půli prohrávali 0:3, nikdo by se nedivil. Po změně stran jsme zlepšili obranu a mohli jsme i vyhrát. To bychom ale asi chtěli moc,“ pronesl Stejskal.

Cenné tři body vybojoval pardubický Torf. V duelu týmů ze spodních příček tabulky sice prohrával 0:1 s Benagem Praha, ale do přestávky skóre otočil na 3:1.

Ve druhé půli Hlaváč přidal důležitý čtvrtý gól. Hosté pak otevřeli hru, ale po hrubkách brankáře Klímy, který se vysunul do pole, ještě čtyřikrát inkasovali. „Už jsme se našli a překonali jsme krizi,“ pochvaloval si trenér Jiří Šťastný.

Nevedlo se jen Nejzbachu Vysoké Mýto. Na hřišti Žižkova předvedl dobrý výkon, leč v koncovce vyhořel.

„Měli jsme mnoho šancí, ale momentálně jsme střelecky impotentní,“ povzdechl si manažer Jaroslav Mlejnek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž