Kulhavý se vrací do domácí stáje

Praha - Rok jezdil v předním světovém týmu Siemens Cannondale a nyní se Jaroslav Kulhavý, juniorský mistr světa a Evropy v cross country horských kol z roku 2003 vrací domů. Stává se členem nově vzniklé stáje Michelin MTB Team, přičemž jeho kolegy v týmu budou Václav Hlaváč a Marek Nebesář. Jaroslav Stadler, čtvrtý jezdec Michelinu, bude jezdit bikové maratony.

"Naším hlavním cílem jsou olympijské hry v roce 2008 v Pekingu. V letošní sezoně bychom rádi uspěli v domácím šampionátu, vysoké cíle spojujeme i se startem na mistrovství světa a Evropy," sdělil na páteční tiskové konferenci manažer týmu Ivan Sova. "Kulhavý také objede všechny závody Světového poháru, které se uskuteční v Evropě."

Trenérem týmu je Vojtěch Červínek, které připravuje i cyklokrosového mistra světa do 23 let Zdeňka Štybara. I Kulhavý si v terénu vedl úspěšně, v roce 2002 skončil mezi juniory na mistrovství světa na čtvrtém místě.

"Dohodl jsem se trenérem Červínkem, že ještě dva roky budu v zimě jezdit cyklokros a přes léto se budu specializovat na cross country. Rok před olympijskými hrami v Pekingu se ale budu věnovat už pouze bikům," řekl loňský mistr republiky v cross country Kulhavý.

Trio Kulhavý, Hlaváč, Nebesář s trenérem Červínkem absolvuje nyní desetidenní soustředění na Mallorce a sezonu tým zahájí 28. února prvním závodem Italského poháru. Tento seriál absolvují bikeři kompletní a po něm naskočí do začínající Českého poháru.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž