Házenkářky Zory v závěru zradila střelba

Olomouc - Nepřesnou střelbou ve druhém poločase přišly házenkářky Olomouce o výhru v extraligovém zápase proti Veselí (18:18). Stejně jako ve středečním pohárovém utkání tak nedokázaly soupeře porazit, přestože téměř celý zápas vedly, v padesáté minutě dokonce 17:13. "Bojovnost nemůžu holkám vytknout, ale šikovnost v zakončení ano," vystihl problém svých svěřenkyň domácí kouč Lubomír Krejčíř. Zápas, v němž díky systému soutěže šlo již nyní v podstatě o třetí místo, byl úvodních patnáct minut vyrovnaný. Pak ale přišel nástup domácích hráček, které trestaly chyby soupeře v útoku a během devíti minut otočily nepříznivý stav z 5:6 na 11:6.

"V útoku hrály holky naivně a několikrát darovaly míč soupeři. Asi byly hodně svázané nervozitou," vysvětloval si výpadek družstva trenér Veselí Alojz Berec.
V první půli zářily Olomoučanky efektivitou střelby a gólmanka Zvoničová si na míč sáhla jen třikrát. Po přestávce však přišel obrat. Zora z prvních deseti střel dala jediný gól, Veselí se tak opět dostalo do hry a snížilo na 13:12.

Podruhé v zápase si domácí vytvořily, zejména díky pozorně chytající Ajglové, čtyřbrankový náskok. V závěrečných deseti minutách však nedokázaly být v útoku tak aktivní jako v průběhu zápasu a konečnou podobu výsledku dala třináct sekund před koncem hostující Havelcová.

"Škoda že jsme zahodili ve druhé půli devět gólových šancí. Tím jsme postavili soupeře na nohy. Podle průběhu zápasu jsem z výsledku zklamán," řekl domácí trenér Krejčíř, který vyzdvihl výkon brankářky Ajglové.

"Bohužel nám chybí klasická krajní spojka a naše špatná hra v útoku se přetáhla i do druhého poločasu. Naštěstí holky v závěru zabojovaly. Za dané situace to byl pro nás šťastný bod," dodal kouč Veselí Berec.

Nejvíce branek: Navrátilová 6, Zubková 5/1 - Tomšejová 4. Rozhodčí: Novák, Skružný. Sedmimetrové hody: 3/2:3/2. Vyloučení: 2:1. Diváci: 300.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž