Momentka z futsalového duelu mezi Chrudimí a Slavií Praha.

Momentka z futsalového duelu mezi Chrudimí a Slavií Praha. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Futsaloví suveréni z Chrudimi hrají semifinále s brněnským Tangem

  • 0
Je to už trochu obehraná písnička. Chrudimský Era-Pack musí doma vyhrát, co se dá, v tomhle směru je s trochou nadsázky v pozici podobné fotbalovým velkoklubům z britských ostrovů nebo Španělska.

Jednu trofej už chrudimští futsalisté obhájili: Český pohár. V jeho finále zdolali tým Teplic, mnohými předpokládaného soupeře pro letošní ligový vrchol. Ale to předbíháme, v pátek od 20 hodin se Chrudim představí v prvním semifinálovém utkání proti brněnskému Tangu.

Tango jde do souboje jako jasný outsider. V základní části s chrudimskými futsalisty neobstálo ani v jednom případě - v prvním kole Chrudim zvítězila doma 8:1, odveta v Brně byla rovněž plně v režii hostí v poměru 7:2.

I ve čtvrtfinále play-off se na rozdíl od Chrudimi, lehce proklouznuvší přes pražskou Slavii, Brňané pořádně nadřeli. Přes Bohemians postoupili až po pěti zápasech. Padalo v nich na obou stranách hodně branek, ale opakování tohoto scénáře se v duelech s Chrudimí dá předpokládat stěží. Tedy přesněji, z chrudimské strany se s tím počítat musí.

"Pokud chtějí pomýšlet na úspěch, musejí proti nám začít s dokonalou defenzivou," říká trenér Chrudimi Jaroslav Bartušek. Ne že by Tango nemělo ve svém středu zajímavé hráče. "Jsou dlouho pohromadě, mají tam reprezentanty. Beleje, oba Havly, Chatzidise," vypočítává chrudimský útočník Petr Vladyka.

Zajímavostí brněnského kádru je, že v něm nastupuje jmenovec chrudimského Michala Mareše, rovněž talentovaný futsalista. "Rozhodovat by ale měly zkušenosti, nejvíc asi bude vidět Belej," soudí trenér Bartušek. Jmény se přesto Tango s Chrudimí měřit nemůže.

Co by nemuselo technickým hráčům východočeského celku vyhovovat, je tvrdost, k níž se Brňané nebojí sáhnout. "To ale k play-off patří," nedělá si hlavu Bartušek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž