Momentka z futsalového derby Vysoké Mýto (žlutá) vs. Chrudim. O střelu se...

Momentka z futsalového derby Vysoké Mýto (žlutá) vs. Chrudim. O střelu se pokouší chrudimský Lukáš Rešetár | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Jde o malé finále, avizuje chrudimský kapitán před střetem s Litoměřicemi

  • 0
Dalo by se říct, že teprve teď jim startuje ostrá sezona. Futsalisté chrudimského Era-Packu totiž ve středu ve 20.15 vstoupí do semifinále tuzemské nejvyšší soutěže. Soupeřem jim na domácí půdě budou ambiciózní Litoměřice. Zápas bude vysílat ČT sport.

„Čeká nás velmi zajímavá série. Litoměřice těží z dobré formy Brazilců, my zase podle mě i přes drobné mezery máme nejlepší obranu v lize,“ avizuje chrudimský kapitán Lukáš Rešetár.

Připojil i drobný tip na průběh série: „Myslím, že její začátek bude hodně opatrný. Budeme chtít vyčíhat slabiny soupeře a poté udeřit.“

Chrudim do semifinále postoupila po hladké čtvrtfinálové výhře 3:0 na zápasy nad Helasem Brno (7:0, 5:1 a 4:0).

„První zápas jsme s ním zvládli velmi dobře. Druhý byl na brněnské palubovce už o něco těžší. Začaly se objevovat mezírky v naší defenzivě, které se ještě více prohlubovaly ve třetím zápase. Sice jsme dostali pouze jednu branku, ale nabídnutých šancí soupeři bylo daleko víc, než jsme chtěli,“ upozorňuje Rešetár.

Na cestě mezi nejlepší čtyři nezaváhaly ani Litoměřice, které taktéž do semifinále prošly bez jediné porážky. Vysoké Mýto ve čtvrtfinále přehrály 6:1, 7:2 a 7:1.

„Pro mě osobně půjde o malé finále. V tuto chvíli se potkávají dva nejlepší celky soutěže, aniž bych chtěl snižovat kvality Sparty a Plzně ve druhém semifinále,“ analyzuje Rešetár. Chrudim s Litoměřicemi naposledy změřila síly v posledním kole základní části. Domácím týmem byly Litoměřice a rozešly se s Chrudimí smírně 2:2.

„Pojali jsme to utkání zkušebně. Chtěli jsme otestovat různé herní varianty a často jsme měnili styl hry. Ale hlavně jsme si ověřili, co praktikují Litoměřice. Z tohoto pohledu pro nás měl ten zápas velký význam. Něco jsme si v něm připravili a budeme to chtít praktikovat i v semifinálové sérii,“ předesílá třiatřicetiletý Lukáš Rešetár.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž