Chroustovský a Trnková vyhráli korejské mistrovství

Sacheon - Triatlonisté Štěpán Chroustovský a Vendula Trnková zvítězili v mezinárodním mistrovství Korejské republiky v Sacheonu a získali prémii tisíc dolarů. Oba členové Triatlonu Praha se šampionátu zúčastnili na pozvání tamní federace, která jako reprezentačního trenéra zaměstnává Čecha Radka Cingálka.

Závod se uskutečnil v náročných klimatických podmínkách. Kvůli přívalovým dešťům musel být dokonce posunut start plavecké části, neboť vlny odplavily v moři bójky vytyčující trať.

Trnková sice měla v posledním cyklistickém okruhu defekt, ale zhruba minutovou ztrátu dokázala v běhu zlikvidovat.

Chroustovský udával tempo tříčlenné skupině na kole, v závěrečné disciplině potvrdil pověst výborného běžce a bezpečně zvítězil před Japoncem a dvěma domácími závodníky.

Spolupráce českého a korejského triatlonu, na které má zásluhu Cingálek, startem obou reprezentantů v Sacheonu neskončila. V srpnu dorazí do Koreje na Ironmana nejlepší český závodník na dlouhých tratích Petr Vabroušek a po mistrovství světa akademiků v Japonsku se u svého osobního kouče zastaví domácí ženská jednička Lenka Radová.

"Budeme mít na programu mimo jiné jednání se sponzory a možná i podpis lukrativní smlouvy," naznačil Cingálek. Svazoví funkcionáři u něho už dříve zjišťovali, zda by někdo z českých triatlonistů byl ochoten přijmout korejský pas a reprezentovat finančně silnou asijskou zemi.


 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž