Diskuze

V těžké etapě Dakaru překvapil Kubiena čtvrtým místem. Loprais byl šestý

Zatím se tu držel spíš ve stínu. Teď ale čtyřkolkář Tomáš Kubiena obstál v těžkém dakarském testu a čtvrtým místem se postaral o nejlepší český výsledek z pondělní erzety. Ta byla součástí tzv. maratonské etapy, kdy se po nedělním dojezdu nemohli startující potkat se svými mechaniky. Aleš Loprais skončil v kamionech šestý, celkově je dál čtvrtý. Martin Prokop dojel v autech na deváté příčce, osmý pak je v průběžném hodnocení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ta spojovačka vypadá jako konstrukční problém. Napříště budou muset buďto pořešit nějaký kryt, který jí bude chránit nebo změnit konstrukci přední nápravy tak, aby byla umístěná jinde.

0 0
možnosti
Foto

Kryt nic neřeší. K ohnutí dojde při dopadu auta po skoku, když nejsou obě kola narovnaná v ose dopadu. Když auto dopadne na jedno kolo a to je stočené, tak dojde přes páku k deformaci spojovací tyče. Macík (i Valtr) mají tu tyč tvarovanou podle nápravy a v tom tvarování ta tyč povolí. Druhou variantou je mít tyč rovnou (více vydrží, takto to má řešené deRooy), ale ta rovná tyč je naopak více na ráně (kameny). Každopádně ta závada úzce souvisí s jízdním stylem (je to částečně chyba řidiče).

0 0
možnosti
Foto

Aleš jel konec etapy s vadným řízením a několikrát vyletěl mimo trasu. Macík zakufroval a pak mu přes půl etapy bránil v předjetí Šoltys s Tatrou (trošku smutné....) a nakonec ještě před koncem opět ohnul spojovačku......

0 0
možnosti

Aleš jenom kecá a kde nic tu nic. Rusáci jim dávají čichat prach.

0 8
možnosti

Macík dneska opět udělal spojovačku. Ale neopravoval ji a dojel s tím do cíle (stalo se to cca 40 km před cílem). Možná by bylo lepší řešení, které používá DeRooy.

0 0
možnosti
Foto

Ale deRooy má i jiné nápravy.

0 0
možnosti

To je zajímavé, že podle iDnesu jsou Macík i Loprais čtvrtí. Kde se asi stala chyba?

0 0
možnosti

V39a35s69e90k 75N17o16v93á12k

11. 1. 2021 23:48

Je pro tebe náročné si tam nějak vědomě dosadit ze jeden je 4. v závodě a druhý je 4. v celkovém pořadí? K obvoďákovi zajdi

0 0
možnosti

Dost mě překvapili organizátoři v případě Tobyho Price. Na Twitteru je video, kde si musí opravovat zadní pneumatiku pomocí fofrpásek a izolepy, protože ji nemůže vyměnit. Tohle mi nepřipadá jako bezpečná varianta.

0 0
možnosti
Foto

Pokud mu to nepřijde bezpečné, může vzdát a dál nepokračovat.

10 1
možnosti

O tomhle by mel byt Dakar. Ne o tom, ze jedu hlava nehlava, pak zalezu do navesu, kuchar navari, maser namasiruje a tym vymeni pulku auta.

8 1
možnosti
Foto

O tom je AER (jezdí jí pravidelně třeba Tomeček) , a moc zájem o ní není.

1 1
možnosti