Martin Prokop

Martin Prokop | foto: ČTK

Prokop dohnal lídra – k titulu má nyní nejblíže

Skvělá zpráva: jihlavský jezdec Martin Prokop se po víkendové Polské rallye, dalším podniku mistrovství světa silničních vozů, posunul do čela celkového hodnocení juniorského šampionátu – JWRC.

Pilotovi Czech national teamu, navigovanému Janem Tománkem, k tomu stačilo při havárii dosavadního lídra soutěže Poláka Michala Kosciuszka dokončit závod v Polsku na druhémmístě – s více nežminutovou ztrátou na vítězného Nizozemce Kevina Abbringa.

„Celý víkend pro nás nevypadal úplně nejlépe, proto z konečné porce bodů nakonec panuje maximální spokojenost,“ přiznal Prokop, jenž před včerejškem ztrácel na dvojici Abbring - Kosciuszko téměř půl minuty.

„V průběhu poslední etapy už nebylo z naší strany moc co řešit. Prostě jsme jeli a čekali, jak duel Kosciuszka a Abbringa dopadne.“

V 16. rychlostní zkoušce domácí jezdec havaroval, musel ze závodu odstoupit a ztratil tak nejen důležité body, ale i výhodnou pozici ve zbytku šampionátu.

„Rázem jsme na stejné úrovni a cesta k titulu pro nás nyní snad bude trošku snazší,“ říká Prokop, který má k dobru jeden podnik. „Ale jsou to závody a ve Finsku se může stát cokoli,“ uvedl Prokop před předposlední částí juniorského seriálu, která se jede na přelomu července
a srpna.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Martin Prokop, rallye