Plochodrážník Brhel slaví šestý domácí titul

Kopřivnice - Šestý individuální titul mistra republiky v závodech na klasické ploché dráze vybojoval v Kopřivnici Bohumil Brhel. Závodník pražského Olympu zaváhal pouze ve druhé jízdě, v níž podlehl Aleši Drymlovi, který nakonec obsadil třetí pozici. Druhé místo ve finále vybojoval Adrian Rymel, čtvrtý byl junior Tomáš Suchánek.

Před branami finále zůstal mladší z Drymlů Lukáš, ale i on přispěl k dramatickému závodu, neboť vypadl až v poslední jízdě kvalifikační části po souboji s Rymlem.

Odchovanec kopřivnické ploché dráhy naplno využil znalosti trati, která je se 450 metry výjimečně dlouhá.

Brhel se radoval z titulu před návštěvou 3000 diváků. "Jsem samozřejmě šťastný, protože jsem šampionát vyhrál po dvouleté pauze. Dráha byla nesmírně těžká, je vidět, že se na ní příliš často nejezdí. Diváci mě nesmírně překvapili, bylo jich tu hodně a přestože fandili především Adrianovi, vytvořili skvělou kulisu," uvedl čerstvý šampion.

Výsledky:
1. Brhel (Olymp Praha), 2. Rymel (PK Kopřivnice), 3. A. Dryml, 4. Suchánek, 5. L. Dryml (všichni ZP Pardubice), 6. Fencl (AK Slaný), 7. Wolff (AK Markéta), 8. Franc (Olymp Praha), 9. Smolík (ZP Pardubice), 10. Ondrašík (Olymp Praha), 11. Král, 12. Višváder (oba AK Březolupy), 13. Simota (PK Plzeň), 14. Petrák (ZP Pardubice), 15. Tomíček (Olymp Praha), 16. Průša (PDK Mšeno).

Domácí Adrian Rymel obsadil v kopřivnickém MČR jednotlivců druhé místo.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž