Enge přijímal gratulace i od šéfa Prosta

  • 44
Indianapolis - Tomáš Enge má za sebou druhou Velkou cenu formule 1. Stejně jako před čtrnácti dny v Monze především sbíral zkušenosti. "Jsem spokojen. Hodně jsem se naučil. Jsem rád, že vůz vydržel celý závod." uvedl český jezdec. To nejhorší ho potkalo hned po startu. Zůstal stát na roštu. "Klouzala mi spojka. Nemohl jsem udělat nic jiného, než zvednout nohu na plynovém pedálu a znovu zařadit," vysvětloval Enge. "Pravděpodobně to byl problém s hydraulikou," dodal. Hlasy: -Williams -Ferrari -McLaren -Jaguar -Sauber -Benetton -Arrows -BAR

Při snaze dojet Yoonga se v první zatáčce dostal na trávník. "To nebyl velký problém. Prostě jsem se jen projel po trávě. Při zastávce v boxech mi pouze mechanici očistili chladiče."

Nějakou chvíli jezdil za dalším nováčkem Alexem Yoongem. Dostal se před něj, až když Malajec zajel do boxů. "Nedokázal jsem ho předjet. Měl méně benzinu, a proto lehčí auto. Byl rychlejší ve výjezdu ze šikan," vysvětlil Enge.

Po odstoupení Alonsa byly jeho nejbližšími soupeři jezdci Arrowsu. Verstappen pro problémy s motorem odstoupil a Bernoldimu se již nedokázal přiblížit na dosah. "Něco jsem na něj najel, ale pak jsem musel pouštět jezdce o kolo přede mnou Irvinea a Trulliho a stálo mě to asi šest vteřin," popsal.

S Engeho vystoupení měl dobrý pocit i šéf stáje Alain Prost. "Alain mi pogratuloval. Říkal, že jsem jel výborně," prozradil.

"Mě kazí dobrý pocit nepovedený start. Ale to je formule 1. Technika je složitá. Ale stávají se i horší tragédie. To jsme mohli vidět na příkladu Barrichella," uzavřel český reprezentant.

Tomáš Enge si již při svém druhém závodě ve formuli 1 dovolil dělat obličeje za zády svého šéfa.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž