Ondřej „Andrés“ Raška bude zápasit na Oktagonu 50 v Ostravě s Michalem Kotalíkem | foto: OKTAGON MMA

Skalpel, prosím! Zvěrolékař i zápasník Raška: Svědomí mi nedovolí dělat jen MMA

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Klame tělem. Když ho sledujete v doktorském mundúru, kterak se mu v ordinaci pod rukama střídají psi, kočky, hadi či želvy, nenapadlo by vás, že za chvíli bude podstupovat bitky v kleci. A přece. Ondřej Raška, tak trochu jiný zápasník.

Tetování u něj nenajdete, naopak před jménem nosí titul MVDr. Vystudoval Veterinární univerzitu v Brně a po vzoru rodičů zachraňuje zvířata.

Není divu, že škrábance od chlupatých pacientů ho nikterak netrápí. Zvyklý je na daleko tvrdší rány. Už v sobotu jim půjde vstříc na turnaji Oktagon 50 v Ostravě.

„Kvůli MMA bych se na školu nikdy nevykašlal. Každý sportovec by měl mít zadní vrátka,“ říká Ondřej „Andrés“ Raška (9-8) v rozhovoru pro iDNES Premium.

S Jiřím Raškou, olympijských vítězem ve skocích na lyžích z Grenoblu 1968, nemá nic společného. Opravdu? Ani hlavu v oblacích? „Snažím se být nohama na zemi,“ pousměje se.

MMA a veterina, zcela odlišné světy, ne?
Možná bychom přece jen našli něco, co je spojuje. Třeba pocit dobře odvedené a poctivé práce. Na něco se připravujete, jste lehce nervózní, moc chcete, aby to dobře dopadlo. A když to klapne? Ať už vítězství nebo úspěšný úkon potěší. Jen na sále mám pochopitelně daleko větší zodpovědnost. Přivezou psa po autoúrazu nebo s přetočeným žaludkem. Akutní problém, musíte jednat hned, jde o život.

Když se daří, tak jsou všichni kámoši, plácají vás po zádech, mažou vám med kolem pusy. Ale jakmile to drhne? Ukážou se jen ti praví. Teď už vím, kdo je kdo.

Ondřej RaškaVeterinář a MMA zápasník

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se