Z komika zápasníkem. Bude to show, říká hvězda před soubojem v Oktagonu

  • 0
Na publikum je zvyklý, rád se předvádí. Jenže s mikrofonem v ruce. Namísto vtipných hlášek teď nabídne tvrdé pěsti. Paul Smith, britský stand-up komik, má před sebou svůj první MMA zápas.

Celkem 11 soubojů přinese sobotní turnaj Oktagon 48 v Manchesteru. Jeden však bude poněkud jiný. Nejspíš nenabídne tu nejlepší MMA podívanou, nýbrž show.

Oblíbený britský komik Paul Smith, jenž má na Instagramu téměř 800 tisíc sledujících, se utká s Jakem Quickendenem. Hvězdou reality show, který prošel soutěžemi X Factor, I’m A Celebrity či Dancing on Ice.

„MMA jsem měl vždycky rád a teď mám k profesionálům obrovský respekt. Čím si procházejí, jak jsou motivovaní, jak si navzájem kryjí záda,“ řekl Smith v úvodní epizodě série Na Dohled z dílny Oktagonu.

Stafylokok mi rozežral koleno. Zápasník o strachu z amputace a proměně MMA

„Na vystupování před lidmi a stresové situace jsem zvyklý, ale tohle bude jiné. Soupeř bude jistě připravený stejně dobře jako já. Myslím, že to bude velká show, o to nám oběma jde,“ má jasno chlapík s přezdívkou Joker, jenž daruje svou odměnu za zápas charitativní organizaci „Weapons Down, Gloves Up“, která se snaží přivést mladé lidi k bojovým sportům.

Střet dvou známých tváří bude zároveň vyvrcholením reality show „Stage to the Cage“, která mapovala desetiměsíční přípravu dvou nováčků v kleci až k jejich premiérovému zápasu v AO Areně v Manchesteru. Utkají se podle profi pravidel ve třech pětiminutových kolech.

Poprvé v Manchesteru. Sledujte stream z turnaje Oktagon 48 zdarma

Oktagon už si podobný projekt (s názvem Z ostrova do klece) vyzkoušel loni, kdy sledoval cestu Nathana Dzaby a Adama Raitera, účastníků reality show Trosečník, až k zápasu. Bojovali proti sobě v září na Oktagonu v Brně, Raiter vyhrál na technické KO hned v prvním kole.

Jak dopadne střet britských celebrit v Manchesteru?