Závod skokanů byl v Harrachově zrušen

  • 5
Harrachov, Praha - Kvůli nepříznivým klimatickým podmínkám byly dle oznámení FIS oficiálně zrušeny závody Kontinentálního poháru ve skoku na lyžích, které měl následující víkend hostit Harrachov. Jak uvádí internetové stránky Svazu lyžařů ČR, není zrušený závod v Harrachově jediným, kterému počasí vystavilo stopku.

Krkonošské středisko se stejně jako další evropské regiony potýká s dlouhotrvajícími vysokými teplotami, které znemožňují spustit systém umělého zasněžování.

V dopoledních hodinách se teplota v okolí můstku pohybuje kolem 8 °C a ani večer neklesá pod bod mrazu. A co víc: za čtrnáct dní má Harrachov hostit prestižní závody Světového poháru!

Jak meteorologové hlásí, teplé počasí vydrží minimálně do Mikuláše. Pořadatelé by však potřebovali teploty okolo minus sedmi stupňů... Odpověď na otázku, zda Janda a spol. přijedou do Krkonoš je proto velmi problematická.

Současné extrémně teplé počasí na evropském kontinentu donutilo zrušit závody i pořadatele sjezdařských závodů.

Odvolán byl Evropský pohár v norském Kvitfjellu (2xSG, 2.-3. 12.), FIS slalomy v italském Livignu (28. 11.-1. 12.), FIS obřáky v italském Alleghe (28. 11.-1. 12.) i FIS závody v italském Tonale (2xSL, 2xGS, 4.-7. 12.).

Konat se nebudou ani FIS závody ve švýcarských střediscích Brigels a Lenzerheide.

Jakub Janda při jednom ze skoků na letním mistrovství republiky v Harrachově.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž