Patka vázání pro skialpinisty, kteří se orientují hlavně na náročné freeridové...

Patka vázání pro skialpinisty, kteří se orientují hlavně na náročné freeridové sjezdy. Váha celého vázání už je 1 850 gramů. | foto: Čeněk Třeček, iDNES.cz

SkiTour chystá 10. ročník, registrace už běží

  • 0
Lyžařská série SkiTour letos vstoupí už do desátého ročníku a jeho největší klání, Jizerská 50, oslaví dokonce padesátiny. Organizátoři právě spustili registraci do všech šesti podniků, které účastníkům představí to nejlepší z českých hor.

Jubilejní ročník SkiTour odstartuje 30. prosince tradičním nočním závodem ČEZ Bedřichovský Night Light Marathon v Jizerských horách. O víkendu 21. a 22. ledna 2017 naváže Kašperská 30 a odstartuje tak sérii tří závodů v řadě, protože následují Karlovská 50 (28. ledna) a Orlický maraton (4.–5. února).

V kalendáři SkiTour poté následuje volný víkend, aby závodníci mohli nabrat síly před vrcholem sezony – 50. ČEZ Jizerskou 50, která se pojede 17.–19. února. Sezonu závodění na českých horách zakončí 25. a 26. února Jelyman v Jeseníkách.

„Přesun Jizerské 50 z ledna na únor je pro závodníky SkiTour skvělá zpráva. Pro mnoho z nich se jedná o nejdůležitější závod sezony a teď budou mít hned čtyři příležitosti, jak se na něj připravit v závodní stopě,“ vysvětluje David Douša z organizačního týmu SkiTour.

Na běžkařských závodech seriálu SkiTour každoročně převládají dospělí účastníci, rok co rok ale přibývají i závodníci z řad dětí. Pro ně jsou přichystané závody v rámci Mini SkiTour. Pro ty, kteří si ještě netroufnou na delší vzdálenosti, je připravená i jednodušší desetikilometrová trasa. Zvolit si můžete také mezi závody volnou a klasickou technikou.

Na závodech nebude třeba ani vyhřívaná převlékací zóna s úschovnou, mazací servis nebo teplé občerstvení. V cíli se každý běžec může těšit na originální medaili. Registrace do všech závodů probíhají na webových stránkách www.ski-tour.cz. Startovné začíná na 300 Kč při včasné registraci. Na legendární Jizerskou 50 se přihlásilo už přes tisíc závodníků.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž