Takhle spadla Mikaela Shiffrinová v Aspenu.

Takhle spadla Mikaela Shiffrinová v Aspenu. | foto: AP

Shiffrinová si v Aare poranila koleno, místo slalomu pojede za lékaři

  • 5
Test před obřím slalomem ve švédském Aare dopadl pro Mikaelu Shiffrinovou zle. Lyžařská princezna si na zledovatělém kopci poranila koleno, skončila v nemocnici a vynechá i nedělní slalom.

Olympijskou vítězku a mistryni světa ve slalomu po pádu odvezli ze sjezdovky na sněžném skútru a následně zamířila na vyšetření do nemocnice.

„Mám zraněné vnitřní postranní vazy a pohmožděnou kost, snad už nic dalšího. Kompletní diagnózu a prognózy uzdravení budu znát až po návštěvě doktora doma,“ napsala potom na facebooku Shiffrinová, která se místo závodění ve švédském středisku vrátí domů do Spojených států na kompletní vyšetření.

Dvacetiletá americká hvězda suverénně kralovala oběma slalomům v této sezoně. První z nich v Aspenu vyhrála s náskokem 3,07 sekundy, což bylo nejvýraznější vítězství v této disciplíně mezi ženami v historii SP. Druhý slalom pak opanovala s náskokem 2,65 sekundy.

V neděli však bude mezi brankami chybět, což je velká výzva pro její soupeřky. Tedy i pro českou reprezentantku Šárku Strachovou.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž