Mistr světa si poranil lebku a rameno

  • 1
Vídeň - Strašlivá tragédie málem v neděli stihla rakouského lyžaře Hannese Trinkla. Mistr světa ve sjezdu při tréninku ve Schladmingu upadl a poranil si lebku a rameno. Byl okamžitě převezen vrtulníkem do nemocnice v Salcburku. Podle rakouské televize ÖRF není jeho stav vážný. "Po pádu byl na okamžik v bezvědomí, ale rychle se probral. Až do příletu vrtulníku byl plně při vědomí a cítil bolest," uvedl lyžařův trenér Jürgen Graller.

Třiatřicetiletý Trinkl by se podle lékařů měl za pár týdnů znovu postavit na lyže. Bude tedy moci pokračovat v přípravě na olympijské hry v Salt Lake City, kde má obhajovat bronzovou medaili v superobřím slalomu.

Rakouská reprezentace už přišla o celkového vítěze Světového poháru Hermanna Maiera, který se vážně zranil v srpnu při nehodě na motocyklu, a o Wernera Franze, kterého vyřadilo na čtyři měsíce zranění kolena.

Lyžaře letos vůbec pronásleduje jakási kletba. V říjnu se při tréninku vážně zranila francouzská sjezdařka Regine Cavagnoudová, která se srazila na trati s německým trenérem Markusem Anwanderem a svým zraněním později podlehla.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž