Jak ženský slalom režírovali otcové

Maribor, Praha - Ve slalom, který režírovali otcové, se proměnil závod Světového poháru žen v Mariboru. První kolo vytyčil Petr Záhrobský, druhé Ante Kostelič. A výsledek jejich dcer? Janica Kosteličová skončila druhá, Šárka Záhrobská třináctá. "Stavím to moc lehké. Na takové trati nic nevyděláme," řekl pak Záhrobský.

Zato švédští trenéři ho plácali po ramenou: "Super kurs."

"Nedivím se jim. Anja Pärsonová sice po vlastní volovině vypadla, ale jejich mladé holky to v pohodě sjely a postoupily," tvrdil český kouč. Dcera přitakávala: "Táta postavil takové příjemné kolo."

Zvládla ho ve dvacátém čase, teprve ve finále si polepšila. V něm už rozestavěl 66 branek otec Kostelič.

A jedenáct ze 30 žen vypadlo! Záhrobská hodnotila: "Byly tam zbytečné kombinace, netypické vlásenky, ošklivé pády. Kostelič vždy přichystá něco zvláštního."

Řada trenérů na to později poukázala. "Nebyli s Kosteličovým kursem spokojení. Vzhledem k měkké trati to vymyslel příliš obtížné - a lidi padali. I proto jsem rád, že to Šárka takhle zvládla," řekl Záhrobský.

Po sobotním dešti, jenž rozmočil sjezdovku a zrušil obří slalom, pracovali organizátoři 22 hodin na svahu, aby zachránili aspoň slalom.

Záhrobská veze z balkánské etapy Světového poháru 52 bodů, již ve čtvrtek skončila osmá v Záhřebu. "Tam jsem byla spokojená. Tady? Bylo to slušné," bilancovala.

Na takřka domácí půdě udržela vedení ve Světovém poháru Kosteličová. Již třetí vítězství v řadě však slavila Rakušanka Schildová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž