Lukáš Bauer při Mistrovství České republiky  v běhu na lyžích.

Lukáš Bauer při Mistrovství České republiky v běhu na lyžích. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Běžec Bauer přidal desátý český titul, suverénně kraloval padesátce

  • 0
Lukáš Bauer a pak skoro čtyři minuty nikdo. Tak vypadal závod mistrovství České republiky na padesát kilometrů klasicky s hromadným startem. Nejlepší Čech získal v Horních Mísečkách svůj jubilejní desátý titul. Druhý skončil jeho reprezentační kolega Jiří Magál, třetí byl Aleš Razým.

Závod žen na třicet kilometrů ovládla Ivana Janečková s náskokem více než dvou minut před Martinou Chrástkovou.

"Mám radost, že jsem splnil roli favorita, a co se týče náskoku, tak s takovým velkým odstupem jsem asi nikdy nevyhrál, alespoň republikový titul určitě ne," uvedl na svém webu Bauer, který letos vyhrál volnou patnáctku a má i titul ze štafet.

Bauer s Magálem a nakonec bronzovým Alešem Razýmem se rychle odpoutali od soupeřů a tři kola jeli společně. "Vyčkával jsem na poslední pozici a až v druhé půlce čtvrtého kola jsem za to vzal, a to docela mocně. Bylo vidět, že kluci toho mají dost, a rychle jsem jim ujel," popsal Bauer rozhodující moment.

Poslední kolo odjel sám a kvůli divákům i přes velký náskok nezvolnil. "Přišlo mi hloupé se jen vézt, a proto jsem se snažil až do konce." Sezona běžcům ještě nekončí. Bauer, Martin Koukal a Ondřej Horyna odletí v pondělí do Finska na exhibiční Tour de Barents.

"Chci si slušně zalyžovat, ale bude to ještě bolet. Na padesátce jsem se cítil slušně, ale už je vidět, že je jaro a síly ubývají, takže se taky těším, až se vrátím a definitivně ukončím sezonu," řekl Bauer.

Mistrovství České republiky v běhu na lyžích na Horních Mísečkách

Muži - 50 km klasicky s hromadným startem:
1. Bauer 1:58:15,4 2. Magál -3:51,9, 3. Razým (všichni Dukla Liberec) -4:29,4.

Ženy - 30 km klasicky s hromadným startem:
1. Janečková (Jablonec nad Nisou) 1:23:15,2, 2. Chrástková (Nové Město na Moravě) -2:12,2, 3. Jetmarová (Jablonec nad Nisou) -4:01,9.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž