Trtík oslovil Miku, aby mu pomohl

  • 6
Frýdek-Místek, Zubří - Frýdecko-místecký trenér Rastislav Trtík se oficiálně stal prvním mužem házenkářské reprezentace. Podepsal smlouvu na čtyři roky. "V prvé řadě musím dát dohromady realizační tým," říká Trtík. „Jako případného asistenta jsem oslovil Jiřího Miku ze Zubří, pracuje u reprezentační juniorky, má přehled o mladých. Souhlasil, ale ještě se musí domluvit s klubem," dodal.

Trtík se snažil kontaktovat i zástupce Karviné, suverénně nejsilnějšího klubu v zemi. Ti jsou však uraženi, že reprezentačním trenérem není Ivan Hargaš. "Chtěl jsem s ním navázat spolupráci, volal jsem mu, posílal SMS zprávy, ale marně. Až z  novin jsem se dozvěděl, že si se mnou nemá co říct. Reakce Karvinských mě jako člověka mrzí."

V hlavě i na papíře už Rastislav Trtík nosí širší kádr reprezentace. Má v něm 31 jmen. "Dvacet tři kluků z domácí soutěže, osm ze zahraničí," upřesnil nový  národní kouč. Zuberský kouč Mika si nechal čas na rozmyšlenou do konce července. Bude záležet hlavně na stanovisku Zubří.

"Je to příliš čerstvé, mám ještě jinou zodpovědnou práci," uvedl Mika. "S Trtíkem jsem dlouho hrál. Když se na něj nejdůležitější mančaft vykašlal, tak bych mu z kamarádství pomohl."