Třeboň si podala první celek ligy

  • 1
Třeboň - Třeboňští házenkáři se v první lize mužů utkali se zatím vedoucí Kopřivnicí. Včera se jim dařilo, ukázali, že mohou směle myslet na lepší postavení v tabulce. Rozstříleli celek Kopřivnice, když stále vedli. "A to jsme ještě v prvním poločase místo proměňování svých šancí góly dostávali," poznamenal šéf házenkářů Jiskry Josef Vrchota.

Vedení o dvě tři branky si však Jihočeši udržovali a před přestávkou ještě náskok zvýšili. Po návratu ze šaten měli znovu dobrý nástup, stav byl 18:13 a deset minut před koncem 23:15. "To už bylo utkání rozhodnuté," konstatoval Josef Vrchota.

"Nakonec si naši hráči zahráli jako při exhibici." Spokojenost Třeboňských byla zřejmá, 400 diváků jim za předvedenou hru zatleskalo. "Hrálo se slušně, vyloučení přišla v závěru a byla za běžné fauly," dodal třeboňský činovník.

Jedinou červenou kartu dostal hostující Brus za třetí vyloučení. Třeboňští mají hrát další zápas v sobotu proti Brnu, ale zatím se neví, zda se stejně jako proti Kopřivnici na poslední chvíli nezmění termín zápasu.