Třeboň - Zubří: Petr Farka (u míče)

Třeboň - Zubří: Petr Farka (u míče) | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Třeboň představila posily a připsala si druhou výhru v extralize

  • 0
Jednu novou a jednu staronovou posilu představili ve středečním extraligovém utkání házenkáři Třeboně. Brankář Maroš Pristaš a Petr Kejval hned přispěli k výhře nad Kopřivnicí 31:23.

Konečný výsledek utkání svádí k dojmu, že Třeboň měla cestu k druhé výhře v soutěži snadnou. Ale rozhodně tomu tak nebylo. Kopřivnice měla lepší úvod utkání a vedla 6:2.

"Prvních deset minut byl soupeř lepší, ale já jsem pořád věřil, že v našem týmu je jen otázkou času, kdy se dostaneme do zápasu a kdy se hráči sžijí s novým brankářem a navrátilcem do obrany," řekl k úvodu trenér Třeboně Vladislav Jordák.

"Vůbec jsem si nepřipouštěl, že bychom měli s Kopřivnicí prohrát. Dařilo se nám už v zápase na její půdě a do dnešního zápasu jsme šli s přesvědčením, že dva body zůstanou u nás," tvrdí kouč.

Třeboň během reprezentační přestávky posílila o dva hráče. Do branky přišel Maroš Pristaš, na své loňské působení u rybníka Svět navazuje Petr Kejval.

"S oběma jsme dohodnutí, že nám v některých zápasech pomůžou. Díky velké marodce nám zůstalo v kádru asi deset hráčů, takže jsme nutně museli hledat alternativy. Petr by nám měl pomoci ve všech zápasech, které nás do konce roku čekají, dohodnuti jsme předběžně na tři měsíce. U Maroše je to otázka domluvy a jeho možností," přiblížil Jordák.

Maroš Pristaš v minulé sezoně chytal v Dukle Praha. Tam se ale po sezoně nedomluvil na pokračování, a Pristaš tak byl až dosud bez angažmá. Jeho angažování je určitě překvapením, ale pro Třeboň vítanou pomocí.

"Maroš má práci v Praze a ještě sami pořádně nevíme, jak to bude. Pracuje v Praze, do Třeboně by měl dojíždět jen na zápasy a pár tréninků, zbytek bude dohánět individuálně. Je otázkou, kolik volného času mu vedle práce a rodiny zůstane," prozrazuje trenér Jihočechů.

Kromě přínosu obou posil si Jordák pochvaloval po vítězném utkání také taktickou disciplínu svých svěřenců. "Kluci dodrželi to, co jsme od nich požadovali, jejich výkon byl umocněn vysokou výhrou. Navíc jsme Kopřivnici jednoznačně předčili bojovností všech hráčů, kteří se na hřišti během zápasu objevili. Už v posledních zápasech, s výjimkou Prešova, bylo cítit, že naše forma stoupá. Za výhru jsme moc rádi, rozdíl v přístupu obou týmů byl opravdu markantní."

Třeboň je od začátku sezony přilepená ke dnu tabulky, ale trenér Jordák zůstává optimistický. "Byla to jen otázka času, kdy překleneme těžké období. Se spoustou týmů, které jsou na naší úrovni, jsme hráli na jejich půdě. Teď se karta obrátí a já věřím, že budeme tabulkou stoupat."