Jana Simerská

Jana Simerská | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Pouť za další medailí začnou zlínské házenkářky bez Simerské

  • 0
Jako kdyby se zlínští hokejisté až do konce roku museli obejít bez své hvězdné posily Petra Čajánka. Přesně v takové situaci se ocitly zlínské házenkářky. Po šesti letech ve špičkovém francouzském klubu Le Havre se domů vrátila reprezentantka Jana Simerská. Jenže po dvou složitých operacích kolena stále není úplně fit.

Smlouvu ve Zlíně proto podepíše až v následujícím přestupním termínu, který začíná prvního ledna 2012. "Zdraví zatím limituje mou výkonnost," vysvětlila Simerská, jež chvíli uvažovala o konci kariéry. Za uplynulé dva roky totiž sehrála pouze sedm mistrovských zápasů.

Mladé družstvo Zlína, které už v sobotu vykročí za obhajobou bronzu v interlize i české klasifikaci, může jen litovat, že Simerská zatím nebude hrát. Na hřišti neuhne a do každého souboje jde naplno. Ostatně spoluhráčky jí říkaly bostonská mlátička.

"Mám ráda zápasy, které jdou na krev. Teď si takové věci nemůžu dovolit. Ale doufám, že je dostanu do holek," podotkla Simerská, o kterou mají zájem také reprezentační trenéři Bašný s Polozem.

"Potřebujeme, aby tady někdo takový byl," zareagovala křídelnice Kristýna Salčáková a zároveň vyzvedla pozitivní vliv Simerské na celou kabinu. "Je naše sluníčko."

Zlínské házenkářky patří mezi tři týmy z východní Moravy, které loni vybojovaly bronzové medaile v míčových sportech. Vedle nich uspěli zlínští volejbalisté a zuberští házenkáři. Ženské družstvo vstupuje do sezony jako první. Už v sobotu sehraje před vlastními diváky premiérové utkání se slovenským Sencem.

Na zlínské lavičce bude nový trenér Aleš Kořínek. Nahradil Dušana Poloze, jenž odešel do Norska. "Družstvo má na to, aby minimálně zopakovala loňskou úspěšnou sezonu," věří Kořínek.