Plzeňský trenér Petr Štochl

Plzeňský trenér Petr Štochl | foto: Martin Polívka, MF DNES

Náš nejlepší výkon v sezoně, radoval se trenér Štochl po výhře nad Karvinou

  • 0
Házenkáři Talent týmu Plzeňského kraje se znovu vyhoupli do čela extraligy. Zároveň zabrzdili Karvinou, která dosud v sezoně neztratila ani bod, tradičního rivala pokořili v nedělním utkání sedmého kola přesvědčivě 28:22 (14:13).

„Vzhledem ke zdravotnímu stavu našich hráčů jsem netušil, v jaké kvalitě budeme schopni Karviné odolávat. Mám obrovskou radost, že jsme neodolávali, ale víceméně určovali ráz hry. A výhra o šest branek je krásný bonus,“ prohlásil plzeňský trenér Petr Štochl.

Především v prvním poločase zářili oba gólmani. Karvinský veterán Galia pochytal řadu šancí, ale domácí Herajt se mu vyrovnal a Plzeň tak držela v poločase těsné vedení.

Házenkáři Plzně zůstávají neporažení, v repríze finále porazili Karvinou

„Galoš toho pochytal strašně, divil jsem se, že stále držíme malý náskok. Ve druhé půli jsme se naštěstí v koncovce zlepšili a soupeři odskočili,“ mínil Filip Herajt.

Po přestávce se domácím povedl tah s nasazením hbitého Říhy, který si připsal tři důležité trefy. Herajt předvedl klíčový zákrok v 50. minutě, kdy chytil sedmičku Harabišovi a udržel vedení 22:19, které vzápětí navýšil z křídla Kosteski.

Tenhle náskok už hosty zlomil.

„Byl to náš nejlepší výkon v sezoně. Kluci měli chuť, nasazení i disciplínu. K tomu přidali skvělé individuální výkony počínaje Filipem Herajtem v brance. Pak z toho vyústí, že udržíte Karvinou doma na 22 brankách,“ chválil kouč Štochl.