Kouč Peter Kostka povzbuzuje házenkáře Nového Veselí.

Kouč Peter Kostka povzbuzuje házenkáře Nového Veselí. | foto: Jiří Bárta, MAFRA

Krejze trápilo selhání Nového Veselí: Dlouho jsem nemohl usnout

  • 0
Konec, hotovo, dobojováno, už žádná další oprava! Házenkáři Nového Veselí si letos extraligové play off nezahrají. V přímém souboji o postup mezi osm nejlepších českých týmů totiž nestačili na SKKP Handball Brno, kterému podlehli 25:31, a čeká je pouze skupina o udržení.

Přitom po polovině sobotního utkání vedli 13:12. „Pak nám ale odešla obrana, nedokázali jsme krýt Sekuliće. Brno nám odskočilo až moc. Navíc jsme měli problémy i v útočné fázi,“ povzdechl si dvacetiletý hráč Sokola Lukáš Krejz.

K vítězství nakonec Novému Veselí nepomohly ani čtyři vaše přesné trefy. Dokonce ani velká podpora fanoušků Sokola, kterých do Brna dorazilo kolem dvou stovek...
A za to jim patří náš velký dík, jsou opravdu neskuteční. Jednoznačně patří k nejlepším v republice. Dá se říct, že jsme v Brně díky nim hráli skoro jako v domácím prostředí. Neskutečně si jich vážíme.

Účast v play off jste si ovšem neprohráli v Brně, zbytečně ztracených bodů bylo víc. Souhlasíte?
Máte pravdu. Měli jsme bodovat hned v prvních kolech, pak taky škoda našich domácích remíz a v neposlední řadě jsme měli vyhrát i v únoru v Hranicích.

Brno sice neleží od Nového Veselí moc daleko, ale i tak předpokládám, že cesta domů byla nekonečná. Nebo se pletu?
Přesně jak říkáte, ještěže Brno není daleko. I když, stejně máme tu porážku všichni pořád v hlavě. A dlouho ještě mít budeme. Dlouho jsem večer po zápase nemohl usnout.

Už v sobotu vám začínají boje ve skupině o udržení...
A všechny zápasy budeme chtít vyhrát. Jako určitou náplast.