Mým cílem je finále, říká Vašek

O těsné vítězství museli házenkáři Karviné s Allriskem Praha bojovat do posledních okamžiků. V závěrečné minutě vedli jen o branku, hosté útočili. Deset vteřin před koncem pálil Richard Hladký, ale Martin Galia tvrdou ránu chytil a René Vašek z brejku upravil na 23:21.
V Bratislavě jste prohráli o deset, teď jste porazili pražský Allrisk. Byl cítit posun, zlepšili jste se?
Ano, hlavně v nasazení a bojovnosti. Také jsme si míče posílali víc dokola, nestříleli jsme tentokrát, jak kdo chtěl. Odešla nám takřka celá útočná síla, musíme se spoléhat na góly z rychlých protiútoků, protože na postavenou obranu se trápíme.

Spojky se na góly hodně nadřou, je to tak?
Není se co divit. Kromě Romana Faráře tam hrají samí mladí kluci, kteří toho zatím moc nenahráli. Musíme se zlepšovat za pochodu.

Co říkáte výkonu mladého Michala Mrózka na rozehrávce?
Šikovný kluk, hrál dobře. Možná byla chyba, že s námi nebyl už v Bratislavě. Je znát, že rozehrávku hraje v dorostu několik let.

Jak jste prožíval finanční krizi klubu?
Bylo to nepříjemné, čekalo se kdo odejde, kdo zůstane. Já měl také nabídku ze druhé švýcarské ligy, ale vedení klubu nechtělo, abych odešel i já.

Vám by se ještě chtělo trmácet do zahraničí?
Chtěli mě jen na výpomoc na tři měsíce, to bych zvládnul. Ale je to pryč, zůstávám v Karviné.

Překvapilo vás, že Radčenko odešel do Prešova?
Překvapilo mě, že se v téhle soutěži našel další movitý sponzor. Pro Sašu je Slovensko možná lepší než Francie, na jazyky je trochu líný a čekají miminko.

Jaké ambice podle vás po změnách v kádru máte?
Budeme bojovat, play off nám snad neuteče. Mým osobním cílem je další finále, kdo ví, třeba se to podaří.

Témata: I. ligy