Katarína Kostelná z Mostu pálí proti Michalovcům.

Katarína Kostelná z Mostu pálí proti Michalovcům. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Andělům titul uletí. Ale tyhle bitvy potřebujeme, zní z Mostu

  • 0
Mohly si pootevřít dveře k interligovému titulu, před nosem jim je ale zabouchly Michalovce. Házenkářky Mostu prvenství v česko-slovenské soutěži téměř jistě neobhájí, na půdě úhlavního konkurenta ruply 23:26 a zlato téměř jistě shrábne slovenský velkoklub.

„Tohle jsou ale zápasy, kterých bychom potřebovali odehrát co nejvíc, protože je potřebujeme, pokud chceme hrát evropské poháry,“ pronesl mostecký trenér Adrian Struzik po středečním zápase jara.

Michalovce uštědřily v aktuální sezoně Černým andělům už druhou porážku a na čele tabulky zvýšily náskok na tři body. Byť odehrály o zápas víc, ve zbytku soutěže by si prvenství měly už uhlídat.

„Mám radost, že jsme to zvládli. V zápase jsme přestáli kritické chvíle. Myslím, že jsme byli trošku lepším týmem,“ řekl pro klubový web trenér vítězek Jan Beňadik.

Strhující házená bavila na východě Slovenska 850 diváků. Zkraje 2. půle Andělé ztráceli pět gólů, pak se nadechli k náporu a skóre převrátili. Rozhodl až finiš, domácí v něm třemi trefami v řadě a skvělými zákroky brazilské brankářky Almeidové otočili. Ani osm gólů mostecké hvězdy Korešové nestačilo.

„Most předvedl modernu, s kterou má šanci v Evropě,“ chválil poražené legendární slovenský a bývalý mostecký trenér Tomáš Kuťka při internetovém přenosu.

Struzik viděl pihy na výkonu Andělů. „V 1. poločase nám ne zcela fungovala obrana, ale dokázali jsme ji zlepšit. Největším problémem bylo neproměňování šancí, což asi rozhodlo. Koncovka nás zradila,“ litoval Struzik. „Ale líbilo se mi, jak hráčky bojovaly i za nepříznivého stavu.“ Mostu skončila série 20 výher, do konce základní části mu schází tři zápasy. V sobotu hostí Stupavu.