Miroslav Jurka v dresu Zubří

Miroslav Jurka v dresu Zubří | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Zuberský házenkář Jurka doufá, že mu reprezentace pomůže do Francie

  • 0
Přestože kraluje nejlepším střelcům házenkářské extraligy, nominaci do národního mužstva Miroslav Jurka nečekal. "Myslel jsem, že pozvánku dostane Sobol," přiznalo pravé křídlo mistrovských Gumáren Zubří.

V sobotu přispěl Jurka devíti góly k extraligovému vítězství nad Přerovem, o den později se hlásil na svém prvním reprezentačním srazu ve Zlíně a v pondělí si poprvé zatrénoval se svými novými spoluhráči.

"Jenom jsme se stihli pozdravit," svěřil se po dopoledním tréninku, na kterém ještě scházeli krajánci z německé bundesligy v čele s Filipem Jíchou. Hvězda Kielu se objevila v hale Euronics až vpodvečer.

"Těším se, že si s ním zahraji. Bude to zajímavý zážitek," řekl Jurka na adresu nejlepšího házenkáře světa za rok 2010.

V reprezentační kabině se potkal i s řadou známých tváří. V nominaci jsou kromě něj totiž další tři odchovanci zuberské házené. "Je to paráda. Už ze Zubří jsme jeli spolu do Zlína. Probrali jsme, co je nového," uvedl 25letý Jurka.

S jedním z nich - Tomášem Čípem ze slovenského Prešova - si konkurují na místě pravého křídla. "Když jsem se před třemi lety vracel z druholigové Lesany Zubří do extraligy, tak jsem pod ním hrával," zavzpomínal Jurka. "Pak odešel do Prešova a přenechal místo mně. Pořád jsme ale kamarádi."

Stejně jako Číp by rád zamířil do zahraničí. V létě mu nevyšlo angažmá v Polsku, jinak ho to však táhne do Francie. "Kluci ze Zubří si to tam hodně pochvalují," podotkl Jurka. Třeba mu reprezentace k vysněnému angažmá pomůže.