Lovosice mají silnou obranu, říká Mika

Zubří - Osmnáctileté křídlo Ondřej Mika byl nejlepším čtvrtfinálovým střelcem házenkářů Zubří. Ve čtyřech zápasech s Hranicemi nasázel 25 gólů. Zopakuje své střelecké představení také v semifinále s Lovosicemi, které začíná už dnes? "Doufám, že jo," pousmál se Mika, syn asistenta Zubří.

"Ale důležitější je, abychom hráli dobře jako tým." S Lovosicemi jste před rokem prohráli sérii o bronz. Berete letošní semifinále jako odvetu? Trošku na to myslíme, bereme si z toho ponaučení. Určitě chceme postoupit.

Co bude na soupeře platit?
Nečeká nás nic snadného, protože Lovosice s námi umí hrát. Mají strašně silnou obranu, těžko se přes ni prosazuje. Budeme se proto snažit vycházet z agresivní obrany, abychom mohli dávat co nejvíc gólů z rychlých útoků.

V posledním vzájemném souboji jste vyhráli rozdílem 19 branek. Bude se takový scénář opakovat?
Oni tehdy neměli o co hrát, zatímco my jsme museli naplno uspět, abychom udrželi první příčku. Takže nemůžeme čekat, že ve středu to bude stejné, i když bychom si to samozřejmě přáli. Hlavně jim od začátku musíme dát najevo, že proti nám nemají šanci.

Střelci Zubří Ve čtvrtfinále

1. Ondřej Mika 25 gólů
2. Tomáš Číp 18
3. Jakub Kulišťák 15
3. Aleš Opálka 15
5. Martin Hrstka 13
6. Štěpán Randýsek 11

Lovosice odehrály ve čtvrtfinále o zápas víc než vy. Na odpočinek i přípravu jste měli víc času. Může to hrát roli?
Může. Ale máme mladý tým, pár z nás hrálo o víkendu dorosteneckou ligu proti Karviné (41:26), takže odpočinek nebyl tak velký, jak se může zdát. Na druhou stranu pro nás mladé to byla dobrá příprava. V podobných zápasech si vyzkoušíme věci, které si v mužích nemůžeme dovolit.

Hustopeče - Zubří: Domácí Josef Diviš (vlevo) v souboji s Ondřejem Mikou v utkání extraligy házenkářů.