Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Martin Veselý, MAFRA

Jičínští házenkáři zápřah zvládají, Zubří porazili

  • 1
Před týdnem v neděli hráli extraligový zápas ve Frýdku-Místku, kde prohráli. Hned ve středu ale už zvládli těžkou pohárovou bitvu s Plzní a postoupili do čtvrtfinále. A o víkendu házenkáři Jičína potvrdili, že současný náročný program zatím zvládají slušně. V extralize totiž vyhráli 32:29 nad týmem Zubří a drží se na čtvrtém místě.

„Jsem strašně rád, jak jsme vlastně už druhý hrací týden takto zvládli, protože v amatérské soutěži hrát středa, neděle, středa, sobota je strašně těžké,“ uvedl trenér Jičína Petr Mašát po výhře, po níž se jeho tým pustí do extraligového duelu znovu už ve středu, kdy bude hostovat v Brně. Pro Jičín už třetí středa po sobě, kdy nastoupí k utkání, před dvěma týdny totiž hrál v Úvalech zápas Českého poháru.

Tentokrát se v ligovém duelu nadřel i přesto, že do něj šel v roli favorita. „Čekal jsem ale i skvělou formu Zubří, která jde postupně nahoru, mladí talentovaní kluci, kteří v Zubří zůstali, se postupně zlepšují,“ uvedl Mašát.

Vyrovnaná první půle tomu také odpovídala, o vítězi se rozhodovalo po přestávce. Když deset minut po ní vstřelil gól přes celé hřiště brankář Veverka, domácí vedli o pět branek 23:18 a tento náskok si udrželi až téměř do konce.

„Trochu jsme i spoléhali na to, že Zubří ta dobrá hra nevydrží, protože ti kluci jsou mladí a nejsou ještě příliš zkušení, a právě proto jsem rád za naše hráče, kteří zkušeně a s chladnou hlavou ten druhý poločas zvládli,“ poznamenal jičínský kouč Mašát.

„Naštěstí zápasy zvládáme fyzicky, střelba se zlepšila, obranu bychom mohli trošku zlepšit, ale hlavně že proměňujeme důležité šance,“ doplnil ho David Krahulec, s osmi brankami nejlepší střelec celého zápasu.