Olomoucká Barbora Raníková.

Olomoucká Barbora Raníková. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Jako bychom do play-off nechtěly, zlobí se olomoucká házenkářka Raníková

  • 0
Sundala si dlahu z pochroumané ruky a orosený obličej utřela propoceným dresem. Byla smutnou hrdinkou zápasu s Pískem. Více než dvaceti zákroky držela brankářka Barbora Raníková olomoucké házenkářky ve hře v klíčové bitvě o play-off. Ani to však nestačilo.

Hráčky Zory prohrály o jediný gól a vyřazovací část soutěže se jim vzdaluje. "Co jsem ještě měla udělat? Vyrazit do útoku a dát nějaké góly? To neumím," neskrývala Raníková rozladění.

Vaše spoluhráčky se dopustily dvaadvaceti chyb v rozehrávce. Můžete hru v poli zhodnotit?
Raději ne. Možná, že by se to neobešlo bez ostřejších výrazů.

Tak jinak. Trpěla jste v brance při pohledu na hru týmu v útoku?
Strašně. Bylo to opravdu hrozné. Holky si dávaly přednost, nikdo nechtěl vystřelit. Tak dlouho jsme posunovaly míč, až skončil u hráček Písku. Skoro to vypadlo, jako bychom do play-off nechtěly.

Zklamaly zkušené hráčky. Překvapilo vás to?
Nikomu se nechtělo do mlýnice před brankoviště. Chvílemi jsem si představovala, jaké by to bylo, kdyby mohla hrát Lucka Fabíková. Ta by se rvala o každý míč, válela se v brankovišti a snažila se dostat míč do branky za každou cenu. To nám strašně chybělo.

Tým dal pouze jednadvacet branek. Co bylo špatně?
Naše hráčky prostě nestřílely. Pořád jsem volala, ať se tlačí do zakončení. Brankářky Písku nechytaly bůhví jak dobře. Určitě by všechno nechytily. Neměly ale příležitost tahat míče ze sítě, protože jsme je ani neohrozily.

V klíčovém zápase selhaly opory. Ty by nervózní být neměly.
Vůbec jsem to nechápala. Celý týden jsme si říkaly, že nás čeká nejdůležitější zápas sezony a tomu bude náš výkon odpovídat. Pak přijde takový propadák. Špatně hrály i holky, které v kariéře odehrály řadu mnohem těžších zápasů. Tomu nerozumím.

Na Písek ztrácíte jeden bod. Jakou máte naději, že přesto do play-off postoupíte?
To opravdu netuším. Jednu věc ale vím. Pokud v příštím kole podáme výkon jako proti Písku, prohrajeme i v Jindřichově Hradci, který je beznadějně poslední. A bude po naději.