Hranice ztratily domácí neporazitelnost

  • 2
Hranice, Kostelec na Hané - První prohru na domácím hřišti utrpěli v letošní sezoně prvoligoví házenkáři Hranic. Brnu podlehli 29:30, přestože ještě po první půli vedli 16:12. "Svůj den neměli naši gólmani a také obrana byla špatná. Inkasovat třicet branek doma, to je opravdu moc," řekl trenér Hranic Miroslav Frank. Před domácím publikem hranický tým body obyčejně neztrácí. Loni až v play off skončila jeho série jedenatřiceti domácích zápasů bez prohry, v nichž pouze jednou remizoval. V neděli Brňané přerušili hranickou sérii sedmi domácích výher v řadě. Hranice celý zápas vedly minimálně o čtyři až pět branek, ale zlom přišel v závěrečné desetiminutovce.

"Tolik neproměněných vyložených šancí a chyb v deseti minutách nepamatuju. Pak jsme hráli v křeči, nikdo to na sebe nevzal a soupeř se dostal do zápasu, i když s tím už asi nepočítal," míní Frank. Přesto jeho tým zůstal na druhém místě tabulky, protože zaváhala i třetí Kopřivnice.

"Je to možná i dobře, že jsme po zimní přestávce hned prohráli. Kluci už byli moc v klidu, že se nic nemůže stát, teď se musí pokusit svůj výpadek nahradit,“ dodal Frank. V příštím kole hrají Hranice v Ostravě, kde se jí tradičně moc nedaří, a potom v derby hostí vedoucí Kostelec.

Ten po výhře 32:26 v Třeboni už vede ligu o tři body. Po vysoké porážce v posledním kole před vánoční přestávkou, která byla zároveň první v soutěži, Hanáci znovu dokázali, proč vedou tabulku. "Už ve 12. minutě jsme vedli o šest branek. Soupeř po oddechovém času zrychlil hru a snížil na rozdíl dvou gólů, ale to bylo z jeho strany vše," řekl kostelecký trenér Jan Hegar.