Házenkáři Polanky vyřadili i Kopřivnici

  • 1
Kopřivnice - Házenkáři Polanky jsou senzací letošního ročníku Českého poháru. Tým z třetí nejvyšší soutěže po Třeboni vyřadil dalšího extraligového soupeře, Kopřivnici dnes dokonce zdolal na jejím hřišti 28:27 a ve čtvrtfinále se představí na půdě českého vicemistra Dukly Praha, která hladce zvítězila v Šumperku.

Outsiderovi z malé vesnice na Novojičínsku se podařilo zaskočit dalšího velkého favorita. I když Kopřivnice nastoupila téměř v kompletní sestavě, snaživého soupeře nedokázala setřást.

Ještě za stavu 27:27 byli domácí v posledních třiceti sekundách u míče, ale rozehrávku jim hosté vypíchli a z trháku završili nečekaný triumf.

Dále už vítězili favorité. Dukla rozstřílela třetiligový Šumperk, v souboji extraligových klubů si Zubří bez potíží poradilo s Bystřicí pod Hostýnem.

Poslední osmifinálový zápas mezi Lovosicemi a Frýdkem-Místkem se hraje až v lednu, vítěz této partie v dalším kole doma nastoupí proti třetiligovým brněnským Maloměřicím.

Výsledky - osmifinále:
Zubří - Bystřice pod Hostýnem 34:22 (16:9), Šumperk - Dukla Praha 19:34 (12:16), Kopřivnice - DTJ Polanka 27:28 (14:14), SHC Maloměřice - Kovofiniš Ledeč 37:33 (17:15), SCM Zubří - Hranice 35:42 (16:24).