Plzeň - Kopřivnice

Plzeň - Kopřivnice - Momentka z utkání Plzeň - Kopřivnice. | foto: Jaromír Pech, MF DNES

Házenkáři Plzně jedou, body přivezli i z Kopřivnice

Na číslovku pět prodloužili házenkáři Lokomotivy M.A.T. Plzeň šňůru bez porážky v extralize. V sobotním 14. kole slavili výhru 33:28 v Kopřivnici, užili si tak noc jako průběžní lídři tabulky nejvyšší soutěže. "Ta noc byla nádherná, skoro celou jsme ji strávili v autobuse při návratu do Plzně," smál se trenér Lokomotivy Vladimír Haber.

Včera jí přeskočila po výhře v Karviné pražská Dukla a díky lepšímu skóre také Zubří, které excelovalo v Přerově.

To však trenérovi neubralo nic na dobré náladě. "Nerad mančaft chválím, ale tentokrát udělám výjimku. Podali jsme jeden z nejlepších výkonů na hřišti soupeře. S výkonem i s výsledkem jsem hodně spokojený," mínil kouč.

Kopřivnice doma nerada rozdává body, v tabulce tvrdě bojuje o účast v play-off. "Nám se ale v Kopřivnici dařilo i v předchozích dvou zápasech, to byla naše psychická výhoda. Bylo znát, že domácí z nás mají respekt. I proto se nám po vyrovnaných deseti minutách podařilo soupeři odskočit," popisoval Haber.

Lokomotiva vyhrála první poločas 16:10 a po přestávce náskok přesvědčivě kontrolovala.

Mladík Holík nezklamal

Hodně prostoru dostal na levém křídle mladík Holík, když zaskakoval za zraněného Vinkelhöfera, který si při výskoku lehce zvrtnul kotník. Holík nezklamal. "Zapadl perfektně, svou šanci pevně chytil," pochvaloval si plzeňský trenér.

Jeho tým čeká tento týden poslední zápas před zimní pauzou. Už v pátek Lokomotiva od 18 hodin hostí v hale na Slovanech Dvůr Králové, poslední tým tabulky.

"Rozhodně si nechceme pokazit konec roku. Ale jsou to zrádné zápasy, ukázal to i ten minulý doma proti Přerovu," varoval Haber.

S mužstvem prožívá zatím výtečnou sezonu, Plzeň se vrátila mezi českou špičku. Ale trenér zůstává při zemi. "Teď je naše přání udržet se do konce základní části v elitní čtyřce. Ale play-off, to bude úplně jiná soutěž, teď nemá cenu