JAKO JEDNA ŽENA. Tak se házenkářky Zlína postavily za odvolaného kouče Aleše Kořínka

JAKO JEDNA ŽENA. Tak se házenkářky Zlína postavily za odvolaného kouče Aleše Kořínka | foto: Dalibor Glück, MAFRA

E-mail trenéru Kořínkovi naznačil, že se blíží jeho konec ve Zlíně

  • 3
Jako každé dopoledne vedl i v úterý házenkářský trenér Aleš Kořínek trénink malých dětí v Zubří. Ale na rozdíl od předešlých dnů této sezony zůstal doma celý den. Odpadla mu cesta do Zlína na trénink místních interligových žen. Klubové vedení jej totiž nečekaně odvolalo.

"Když jsem odcházel do Zlína, musel jsem se v Zubří vzdát některých věcí u mládeže. Teď se k nimi můžu vrátit," uvedl Kořínek s nadhledem.

Že se může něco stát, vytušil v pondělí. Od klubového vedení dostal e-mail, aby o den později dorazil na schůzku. "To jsem začal tušit, že skončím," přiznal. "Přitom po Vánocích jsem měl s vedením schůzku a zdálo se, že stojí na mé straně."

O to víc jej potěšilo, jak se zachovaly hráčky. Kompletní kádr žádal, aby trenér Kořínek mohl pokračovat ve své práci.

"Takovou reakci jsem nečekal. Z lidského hlediska je to pro mě příjemné," netají Kořínek. "Myslím si ale, že to byla spíše reakce na příchod trenéra Střelce. Nevím, co se mezi nimi stalo, ale radil jsem hráčkám, ať nedělají neuvážená rozhodnutí, která mohou poškodit jejich kariéru."

Zlínu patřilo pod Kořínkem šesté místo v tabulce, mezi českými týmy byl třetí. Jako jediný porazil lídra z Veselí a vyšlápl si také na silnou Porubu.

"Ze začátku jsem neměl ze svého angažmá ve Zlíně dobrý pocit, ale v průběhu sezony jsme šli nahoru," připomněl kouč, který před nástupem do Zlína vedl pouze muže a mládež. "Získal jsem obrovské zkušenosti, práce s ženským kolektivem je úplně jiná."