Chci hrát o postup, říká Cvejn

Náchod - Ne vždy byl přesvědčen, že udělal dobře, ale nakonec nelituje. Házenkář Pavel Cvejn na jaře opustil Allrisk Praha a po sezonách strávených v Česko - slovenské interlize šel hrát do Náchoda druhou ligu. "Byl to skok a z počátku jsem s tím měl problémy. Trochu jiná hra, úroveň rozhodčí, chvíli jsem si zvykal," konstatoval házenkář, který se do Náchoda vrátil po několika letech- "Měl jsem i jiné nabídky, ale mám v Náchodě práci, vrátil jsem se."

Interligu by možná ještě neopouštěl a nepustil by se o dvě soutěže níž, kdyby se v Allrisku nezměnila situace. Klub některým hráčům včetně Cvejna nenabídl profesionální smlouvu, hráči si měli shánět zaměstnání. "Jenomže práce nebyla," vysvětlil zkušený házenkář. Nakonec se dohodl Náchodě. Věděl, že jde hodně dolů, ale lákala ho možnost hrát o postup.

"Trochu jsem si to počítal a vyšlo mi z toho, že by to mohlo jít. Hrát o páté, šesté místo, to bych ve druhé lize asi nechtěl," uvedl Cvejn. Začátek ho trochu vystrašil. Musel si zvyknout na jiný styl hry, dlouho se nemohl smířit s tím, co jsou v těchto zápasech schopní předvést rozhodčí.

"Párkrát mě po zápase museli spoluhráči uklidit do šatny, protože bych si přidělal malér," přiznal. Podzim ale dohrál v klidu a je spokojen s tím, čeho Náchod dosáhl. "Kluci se mě naučili využívat, pochopili, co pro ně může pivot udělat," pochválil své spoluhráče. Zároveň se těší, že na jaře s nimi bude slavit postup: "Je to náš jediný cíl, věřím tomu."