Daniel Čurda v dresu Dukly Praha.

Daniel Čurda v dresu Dukly Praha. | foto: Jiří Bervida, MAFRA

Chceme titul. Hlásí před superzápasem také házenkáři Dukly

  • 0
Jako by ten zápas naplánovali američtí scenáristé. O titulu v extralize házenkářů rozhodne až poslední kolo nadstavbové skupiny o 1.–6. místo. A co víc: rozhodne jediné utkání, přímý souboj o titul. Lovosice – Dukla Praha.

Fanoušci nemusí litovat, že už se nehraje play-off a extraliga končí nadstavbovou skupinou. Kdyby se hrálo finále, musel by jeden z týmů vyhrát tři zápasy. Tady je ale připraveno superfinále. Jediný zápas, ve kterém se rozhodne o novém mistrovi. "Ten zápas bude ozdobou soutěže," říká brankář Dukly Tomáš Petržala.

Pražané vstoupí do utkání s drobnou výhodou. V tabulce nyní vedou před Lovosicemi o dva body. K titulu jim stačí, pokud neprohrají o víc než dva góly. "Tahle matematika je zrádná, budeme se snažit vyhrát," burcuje své spoluhráče Zdeněk Polášek, nejlepší střelec týmu. "Chceme titul!"

Výhodou Lovosic bude zaplněná hala a bouřlivé prostředí, které Dukla ze svých domácích zápasů téměř nezná. "Lovosice mají na své straně prostředí, Dukla zase kvalitu a formu.

Kdo je favoritem? To je věc názoru," říká Petržala. Pražané mají každopádně za sebou fantastickou sérii. Do nadstavbové skupiny sice vstoupili prohrou, pak ale vyhráli osm zápasů v řadě. "Tým se semkl, všechny problémy šly stranou a zůstávají v šatně.

Zápasy si užíváme. S pohodou přišla do týmu i forma klíčových hráčů," hledá důvody náhlého vzestupu Petržala, jehož tým byl po základní části na čtvrté příčce. "Před nadstavbou nám chyběl klid. Ten přinesl i Dan Čurda," zmiňuje gólman Dukly návrat bývalého reprezentanta, který dělal v minulých sezonách klubového manažera.

Rozhodující zápas začíná v neděli ve 13 hodin (ČT4 Sport). Dočká se Dukla mistrovského titulu po šestnáctiletém čekání?