Plzeňský brankář Karel Šmíd v akci

Plzeňský brankář Karel Šmíd v akci | foto: Milena Sojková, MAFRA

Brankář Šmíd nastartoval obrat a házenkáři Plzně jsou znovu první

  • 0
Úvod utkání strávil na lavičce, ale za nepříznivého stavu házenkářský gólman Karel Šmíd naskočil mezi tyče, a především díky němu mohl Talent tým Plzeňského kraje rozjet velký obrat proti Kopřivinici.

„Chytil tři sedmičky i odražené míče po nich, tím nám výrazně pomohl vrátit se do zápasu. Hlavně díky Karlovi jsme v poločase ztráceli jen dvě branky,“ chválil brankáře plzeňský trenér Petr Štochl po středečním duelu 17. kola extraligy.

Kopřivnice přitom favorita dlouho trápila, ve 14. minutě odskočila do vedení 15:10. Ale nakonec schytala debakl 20:32. A protože Zubří ve stejný den zaskočilo doma lídra z Karviné, vrátil se Talent na první příčku tabulky.

„Na procenta zákroků to byl jednoznačně můj nejlepší výkon v sezoně,“ mínil třicetiletý Šmíd. „Hodně důležité jsou často první zákroky, na druhou stranu, když už jste starší, tak vás ani první inkasované góly nesloží. Víte, že nastartovat se můžete kdykoliv.“

Gólmana potěšil i návrat týmu do čela soutěže. „To nejdůležitější sice přijde až na konci sezony, ale teď je to příjemné pro psychickou pohodu. Víme, že pokud v neděli porazíme doma Strakonice, přezimujeme na první příčce,“ uvedl Šmíd a vítá, že klub na neděli opět připravil duel s charitativním podtextem. „Všichni se těšíme, je před Vánoci a pro nás je důležité, že můžeme pomoci dobré věci,“ doplnil.

Fakta Charitativní utkání Už potřetí přichystal Talent tým Plzeňského kraje ve spolupráci se značkou Kempa charitativní zápas. V neděli v 18 hodin nastoupí hráči proti Strakonicím ve speciální sadě zeleno-žlutých dresů na podporu projektu Díky dětem.

„Navazujeme na tradici předvánočních benefičních utkání. Po organizacích Liga proti rakovině a Loono, bojujících proti zákeřné nemoci, jsme si vybrali tento projekt Díky dětem,“ říká majitel klubu Pavel Drobil.

Dresy po zápase poputují do dražby pro partnery, následně bude dražba pokračovat pro všechny na webu Talentplzen.cz. Loni se podařilo vybrat téměř 174 tisíc korun, předloni bezmála 200 tisíc Kč.