Typická rekvizita golfové svatby

Typická rekvizita golfové svatby | foto: Profimedia.cz

Únos nevěsty na rybník a jízda na koni, i to patří ke svatbě na golfu

  • 0
Vstupujete do manželství? Milujete golf a chcete ke svatebnímu obřadu přistoupit srdcem? Pak se nabízí výjimečný den v důvěrně známém a oblíbeném prostředí. Vyměnit matriční úřad za golfový resort může být romantické i velkolepé.

Svatbu mají v nabídce špičkové i méně známé golfové resorty. Třeba Farma Michael (řádný člen České golfové federace) na tvrzi Nedvězí se na pořádání svatebních obřadů a hostin specializuje.

Nabízí nejen kouzlo architektury starých věků, ubytování včetně svatebního apartmá, hodovnu s kamenným grilem, ale i driving range, putting a chipping green v panenské přírodě.

Svatba na golfu - GC Hostivař.

Manažerka Denisa Kuncová říká: "Ke každé svatbě přistupujeme individuálně. Termín je vždy rezervován pouze pro jedinou svatbu, abychom zaručili maximální soukromí a plnou péči. Po celou dobu jsou k dispozici naše veškeré sportovní a relaxační aktivity – kromě golfu také třeba jízda na koni, tenis nebo rybolov."

Také v areálu GC Hostivař přistupuje klubový personál ke svatbě velmi nápaditě. V předloňském roce se svatebčanům nejvíce líbil únos nevěsty na nafukovací člun uprostřed rybníka, který představuje obávanou vodní překážku na závěrečné deváté jamce zvané Poslední koupel.

Iva Poulíčková a Michal Nevrkla si loni v září vzali ke svatebnímu obřadu pod širým nebem na hřišti hostivařské akademie golfové nádobíčko. Ke svému "ano" se za zvuku smyčců propatovali. "Golf byl i jedním z důvodů, proč jsme se do Hostivaře před časem přestěhovali," prozradil ženich.

Svatba na golfu - GC Hostivař.

Jsou i další golfové kluby, nabízející se za hostitele svateb, nebo rády poskytují prostory. Hotel Šilhéřovice nabízí "golfovým novomanželům" svatební noc zdarma. Zámecký resort Bechyně chystá obřad rovnou na jamce a ubytování v penzionu Golf.

V katalozích svatebních agentur se golfová hřiště jako alternativní místo pro začátek manželství posunují nezadržitelně na prioritní pozice.

z nabídky svatebních agentur

Styl: Moderní. Motiv: golfové míčky a hole, golfové vlaječky, tráva. Barevné kombinace: zajímavý kontrast bílé a zelené, červená a žlutá jako doplňkové barvy. Svatební oznámení: ve tvaru vlaječek na golfovém hřišti, moderní styl a písmo, golfové motivy. Kreativní, geometrické tvary a 3D design. Text ve stylu pozvánky na golfový turnaj. Barvy: bílá a zelená.

Svatba na golfu - GC Hostivař.
Samozřejmě golfová svatba se neobejde bez typických golfových rekvizit. Jednou z takových neodmyslitelných rekvizit jsou golfové míčky s motivem snoubenců a datem svatby.
Netradiční musí být i svatební oznámení, které už na první pohled říká, kdo se vdává a žení.

Tady nesmí nikdo pochybovat, že golf je hlavním spojovacím prvkem tohoto budoucího manželství. Svatbu je možné připravit přímo na greenu s dopravou svatebčanů golfovými vozíky.