Tiger Woods

Tiger Woods | foto: AP

Hvězdný golfista Woods bude zástupcem hráčů ve vedení PGA Tour

  • 0
Hvězdný Tiger Woods se stal členem širšího vedení PGA Tour. Organizace si od jednoho z nejlepších golfistů historie slibuje, že pomůže zmírnit napětí mezi hráči související s plánovanou fúzí PGA Tour a konkurenční série LIV.

„Je mi ctí zastupovat hráče PGA Tour,“ uvedl v prohlášení na webu Woods. „Pro tour je tohle kritické období a hráči udělají maximum, aby zajistili, že změny, ke kterým bude docházet, budou v nejlepším zájmu všech zúčastněných na tour - včetně fanoušků, sponzorů a hráčů,“ dodal vítěz 15 turnajů kategorie major.

Sedmačtyřicetiletý Woods bude jedním ze šesti takzvaných hráčských ředitelů ve vedení, dalším je na příklad Rory McIlroy ze Severního Irska. Tito hráči budou mít slovo při schvalování případné dohody s veřejným investičním fondem ze Saúdské Arábie, jenž financuje sérii LIV.

O plánu na sjednocení obou sérií informoval šéf PGA Tour Jay Monahan v červnu. Informace vyvolala kritiku od části hráčů, především těch, kteří zůstali PGA Tour „věrní“ a nepřestoupili k LIV, která lákala hráče astronomickými částkami.

,
Témata: PGA tour, Tiger Woods