Valašský golfový klub Rožnov pod Radhoštěm - dirivng range.

Valašský golfový klub Rožnov pod Radhoštěm - dirivng range. | foto: MAFRA

Rožnov nechá policii prověřit prodej golfového hřiště

  • 0
Nesrovnalosti kolem prodeje golfového hřiště přiměly starostu Rožnova pod Radhoštěm podat trestní oznámení na neznámého pachatele. Má podezření, že někdo na radnici připravil město o 10 milionů korun. Informaci přinesl ve své zlínské příloze MF Dnes.

Areál koupil v lednu 2008 za 19 milionů Valašský golfový klub. Jeden z rožnovských zastupitelů drží v ruce odhad, který hovoří, že cena celého areálu je přes 28 milionů. Tento odhad si zaplatila opozice. Druhý, který má v rukou policie, mluví o 21 milionech.

Starosta Jaroslav Kubín (SNK) chce zjistit, proč je každý posudek jiný. "Spekulace o tom, že jsme areál prodali hluboko pod cenou, rozhodně nepřispívají k dobrému obrazu Rožnova," vysvětlil, "trestní oznámení podala rada města, já jsem ho podepsal. Pro jaký trestný čin, to jsme nekonkretizovali."

Opozice, kterou tvoří partaje Zdravý Rožnov, Rožnov Všem, Strana zelených a SNK-ED, s tím nesouhlasí. Podle zastupitelů, kteří za vypracováním posudku stojí, jde o zcela účelový nesmysl.

Valašský golfový klub Rožnov pod Radhoštěm - cvičitel Jaroslav Krčmář.

"To, co řekl starosta, je naprostý blábol. Mám pocit, že jsem slyšel argumenty člověka, který vystudoval úplně jinou školu než právnickou fakultu. Posudek je pouze jeden," uvedl zastupitel Miroslav Malchar (nezařazený).

"Prodej nemovitosti města byl v rozporu se zákonem o obcích. A teď se nebavíme o tom, jestli je škoda dva miliony korun, jak říká policie, nebo mnohem více. To je jenom otázka trestní sazby," dodal Malchar.

Starosta si stojí za svým. "Město si posudek na cenu vypracovávat nenechalo, protože to není jeho povinnost. Vycházeli jsme z ceny, kterou jsme do obnovy areálu investovali. Materiály, které jsme dostali a které mluví o něčem jiném, si radní prostudovali, označili je za irelevantní a souhlasili s podáním trestního oznámení," oponoval Kubín.

I v tom ale vidí opozice problém. "Má to řešit státní zastupitelství ve Vsetíně. Téměř jistě podáme stížnost pro možnou podjatost, protože starosta tam má hodně známých," podotkl Malchar.

Stanovisko Valašského golfového klubu není oficiální ani konkrétní. "Málokdo už tomu rozumí, je to hodně složitý případ. Nám jde jen o to, aby sem lidé mohli chodit hrát golf," uzavřel jeden ze zaměstnanců klubu, který nechtěl být jmenován.