Opice odcizila míček z písečné překážky

Na jednoho z účastníků turnaje PGA v jihoafrickém Durbanu čekalo nemilé překvapení. Jeho míček, který skončil v písečné překážce, totiž odcizila opice. Nenechavý primát odnesl míček k prozkoumání na první strom. Tam zjistil, že se mu předmět nehodí a upustil ho na zem. Hráč tak mohl přesně v souladu s pravidly beztrestně vrátit míček do původní pozice. Situací se nenechal vykolejit a v klidu zahrál par.

Byla vydražena vzácná kniha o golfu

Kniha s názvem „Jak bude vypadat golf v roce 2000“, která byla napsána v roce 1892, byla vydražena ve skotské aukční síni Lyon&Turnbull. Bylo by jistě zajímavé do vzácné publikace nahlédnout a zjistit jak se golfový „Nostradamus“ mýlil či naopak odhadl budoucnost. Cena knihy se odhaduje na tři milióny korun. Přesná cena, za kterou se dílo vydražilo, však není známa.

Soutěž o nejdelší drive

Mistrem světa v nejdelším odpalu v kategorii open se stal s výkonem 346 metrů golfista David Mobley. Mezi ženami zvítězila Sally Dee s výkonem 263 metrů. Mobley získal za vítězství 100 tisíc dolarů. Jen pro srovnání v roce 1980 dosahovali hráči maximálně 300 metrů. V roce 2002 zapsal Carl Wolter úder dlouhý 347 metrů, což je oficiální rekord. V kvalifikačních bojích byly ovšem zaznamenány odpaly s délkou přes 360 metrů.

Anika Sörenstamová vyhrála již 57 turnaj

Švédská golfistka Anika Sörenstamová, která je i ženskou světovou hráčkou číslo jedna zvítězila hned ve svém první startu v roce 2005. Vyhrála turnaj MasterCard Classic, který se hrál v Mexiku. „Těším se na letošní sezónu. A chci, aby všichni věděli, že jsem připravená vítězit“ řekla Sörenstamová, která hrála první turnaj od oznámení rozvodu se svým manželem Davidem Eschem. Za vítězství inkasovala prémii 180 tisíc dolarů.