Montgomerie vyřadil jediného Američana

Lake Buena Vista, Virginia Water - Do dvou velkých akcí se rozdělila světová golfová kvalita. Zatímco ve Spojených státech probíhá turnaj Disney Golf Classic, na Britských ostrovech bojují dvojice vyřazovacím způsobem v soutěži nazvané World Match Play Championship. Jediného zástupce USA už v Evropě pobil Colin Montgomerie, spolu s ním se do čtvrtfinále probil třeba Ir Harrington či Ernie Els. Na druhé straně Atlantiku se zatím nejlépe drží Jeff Sluman a Bob Burns, zatímco Tiger Woods ztrácí tři údery.

World Match Play Championship
Skot Montgomerie je ještě stále rozjetý ze skvělého vystoupení při Ryder Cupu a dál poráží americké soupeře. Tentokráte si v 1. kole poradil na 36 jamkách s Fredem Funkem. Vyhrál 3:2 zejména díky větší jistotě při puttování. Populární Monty tak vyřadil jediného vyslance ze Spojených států a nyní jej čeká třetí muž žebříčku PGA Tour Jihoafričan Ernie Els.

Neuspěl ani další hráč z Amerického kontinentu. Kanaďan Mike Weir nestačil na Padraiga Harringtona a právo vyzvat Sergie Garcui tak dostane irský golfista. To obhájce titulu Ian Woosnam si na svého soupeře musí ještě počkat. Maratónský duel mezi Nickem Faldem a Michaelem Campbellem musela za nerozhodného stavu ukončit po rekordních 42 jamkách tma.

Disney Golf Classic
Takřka třinácti miliony dolarů dotovaný podnik na Floridě zahájila nejlépe dvojice Burns, Sluman. Veterán Sluman si svými 63 údery vzpomněl na své zdejší vítězství z před dvaceti let. Tehdy inkasoval za triumf 100.000 dolarů. Pokud by své vedení udržel, odnesl by si z Lake Buena Vista sedmatřicetkrát tolik.

Po prvním kole ovšem čekají na dohled velká jména. Na 12. příčce s 66 údery jsou takové veličiny jako Berndhard Langer, Tiger Woods. Světová jednička zachraňovala situaci zejména přesným puttováním, díky kterému uhrál Woods už 18. kolo za sebou na par hřiště nebo lépe.