Nelly Kordová v prvním kole majoru ANA Inspiration v  Rancho Mirage.

Nelly Kordová v prvním kole majoru ANA Inspiration v Rancho Mirage. | foto: AP

Spilková bojuje na majoru ANA Inspiration o cut, vede Nelly Kordová

  • 0
Po úvodním kole druhého majoru sezony ANA Inspiration dělí česká golfistka Klára Spilková 77. a místo a v pátek ji čeká tvrdý boj o cut. Při svém premiérovém vystoupení v kalifornském Rancho Mirage zahrála tři rány nad par a v projektovaném pořadí figuruje o jeden úder za postupem do finálových kol. V čele je se skóre -6 Američanka Nelly Kordová.

Spilková začala v Rancho Mirage, kde se mělo hrát původně v dubnu, z jamky číslo deset a na úvod zahrála bogey. Pak dala birdie, ale následně třikrát chybovala. Do konce kola přidala další dvě bogey a dvě birdie.

„Jsem tu poprvé a je to fakt zážitek. Hřiště je krásné a dlouhé, greeny tvrdé, ale naprosto čisté,“ řekla česká profesionálka před turnajem. Hráčky trápí vysoké teploty a nedaleké požáry. „Denně je čtyřicet stupňů ve stínu,“ popsala Spilková.

Světová trojka Kordová, dcera někdejšího druhého tenisty světa Petra Kordy, zahrála sedm birdie a jediné bogey zapsala na čtvrté jamce.

V Mission Hills Country Clubu chybí světová jednička mezi golfistkami, Korejka Ko Čin-jong se kvůli obavám z koronaviru neúčastní ani druhého majoru sezony a neobhájí loňský titul. 

,