Czech Open 2010, ostrovní green jamky č. 15 hřiště Old Course  v Čeladné.

Czech Open 2010, ostrovní green jamky č. 15 hřiště Old Course v Čeladné. | foto: AP

Golfové Czech Open se letos neuskuteční, organizátorům chybí 30 milionů

  • 55
Konat se měl letos od 16. do 19. srpna, nakonec největší český golfový turnaj Czech Open v Čeladné podle informací MF DNES z evropského kalendáře vypadl. Po schůzce v ústředí PGA v britském Wentworthu museli čeští organizátoři letošní ročník odpískat: "Nemáme titulárního sponzora, v kase nám schází asi 30 milionů."

Už teď ale šéfové jednoho z dílů European Tour usilují o to, aby příslušnost ke golfové elitě neztratili a hráčská elita se do České republiky vrátila nejpozději v příštím roce.

"Mrzí nás to," posteskl si pro MF DNES Stanislav Pros, majitel beskydského Prosper Golf Resortu, kde se turnaj koná. "Uděláme všechno pro to, abychom nekončili minulým ročníkem."

Stanislav Pros, Čeladná

Předchozí tři dotovali Pros se společníkem Alešem Buksou z velké části ze svého. Premiéra je stála přes 100 milionů korun, do dalších dvou museli investovat desítky milionů. A to už letos odmítli.

Proto se rozjela jednání s potenciálními partnery, zatím se rýsuje spolupráce se dvěma - jeden by měl být zajištěn do konce června, druhý o měsíc později.

"Jistotu bychom tak měli na minimálně na tři roky počínaje rokem 2013," prozradil spolumajitel licence Pros.

Prosper Golf Resort Čeladná na zrušení turnaje reaguje bezprostředně uvedením hřiště do stavu, který bude přívětivější pro rekreační hráče. Dojde k rozšíření fairwayí a snížení roughu. Péče o hřiště bude však i nadále probíhat v kvalitě odpovídající standardům PGA European Tour.

,