Australan Adam Scott neprošel cutem a play-off se mu vzdaluje.

Australan Adam Scott neprošel cutem a play-off se mu vzdaluje. | foto: AP

Čejka si ve Wyndham Championship polepšil, má čtyři rány na lídry

  • 1
Po druhém kole Wyndham Championship, jehož dohrávka skončila až v sobotu po deváté místního času, je v čele trojice Američanů, kteří mají bilanci mínus 11 ran. Alex Čejka zahrál o ránu lépe než ve čtvrtek a se sedmi ran pod par je v průběžném pořadí na děleném dvanáctém místě.

Lídři jsou tři a dva z nich jsou ve FedEx Cupu na pozicích, které nedávají jistotu účasti v play-off. Pokud Chris Riley, až 129. hráč průběžného pořadí, a Jeff Maggert (136.) vydrží v Top 10, výrazně své šance zvýší. Podnik v Sedgefield Country Clubu k tomu dává poslední příležitost, základní sezona PGA Tour jím končí.

Stejně jako oba jmenovaní se účasti v play-off, které začne hned v následujícím týdnu, přiblížili další profesionálové z předních pozic průběžného pořadí. Je mezi nimi i Sergio García. Španěl, jenž je momentálně jedenáctý v evropském pořadí Race To Dubai, se i při řídkých startech v zámořské sérii dostal na 115. místo a nečekaně se přihlásil na Wyndham Championship, aby si pro další období otevřel víc možností, kde hrát. Po dvou kolech je na děleném čtvrtém místě s devíti ranami pod par.

O dva údery lepší je v severokarolínském Greensboro spolu s Rileyem a Maggertem ještě jejich krajan Ryan Moore.

Německý profesionál českého původu Čejka se včera zlepšil. Ve čtvrtek hrál na hřišti s parem 70 tři pod, v pátek čtyři pod. Jeho skorkarta vykazuje dva výrazně odlišné denní zápisy.

Zatímco v tom prvním je jen jedno bogey, ve druhém už tři, což znamená, že ke své konečné bilanci se mariánskolázeňský rodák propracoval sedmi jamkami na birdie, kdežto v úvodním kole měl jen tři. Čísla jsou jiná, ve hře je ale Čejka konsistentní. Na green se v regulaci dostal opět v 78 procentech a oproti čtvrtečním 30 patům jich včera hrál 29, což pravděpodobně tvoří ono lehké celkové zlepšení.