Williams skončil v poli poražených

  • 4
Melbourne - Stáj Williams pokračuje v rozpačitých výkonech, které začaly už v předsezonních testech a v první kvalifikaci na Velkou cenu Austrálie skončily její vozy hluboko v poli poražených. Juan-Pablo Montoy na tom byl dost bídně, 16. příčka se přece jen k jezdci jeho kvalit příliš nehodí. Kolumbijec se však o výsledek příliš nestará, i když i on byl přece jen trochu překvapený.

"Nemohu si na nic stěžovat. Auto bylo docela dobře vyladěné a to i přes fakt, že jsem v několika zatáčkách něco ztratil. K dnešní kvalifikaci jsme přistoupili konzervativně, ale i přesto jsme trochu překvapeni," řekl Montoya.

Jeho stájový kolega Ralf Schumacher sice skončil o šest příček lépe, ale ani on neměl moc důvodů k radosti. V první sektoru dostal smyk, což ho stálo hodně cenný desetin. "Krátce po startu jsem udělal chybu a ta mě stála hodně času. To byl ten hlavní problém. V pomalých zatáčkách byl vůz dost nedotáčivý. Když se na to podívám, čeká nás ještě hodně velký kus práce," uvedl Němec.

"Tyto výsledky jsou pochopitelně zklamáním. Máme obrázek toho, kde jsme a budeme pracovat na tom, abychom se zítra v kvalifikaci a v neděli v závodě posunuli o kus výše. Nový formát kvalifikace zatím klape a naše operativní přípravy na něj zatím taky fungují," dodal šéfinženýr Williamsu Sam Michael.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž